Τράπεζα της Αυστραλίας σταματά τα δάνεια για αγορά οχημάτων με κινητήρες εσ. καύσης, για να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση

Σχετικά άρθρα

Η Bank Australia, μια Αυστραλιανή τράπεζα που ανήκει στους 185.000 πελάτες της και έχει έδρα το Collingwood της Βικτώριας, ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα σταματήσει να προσφέρει δάνεια σε πελάτες της που θα θέλουν να αγοράζουν νέα αυτοκίνητα και pickups που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ένας από τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι δεν θέλει να “κλειδώσει” τους πελάτες της σε αυτοκίνητα υψηλών εκπομπών άνθρακα με συνεχώς αυξανόμενα λειτουργικά κόστη. Ωστόσο, η τράπεζα αναγνωρίζει ότι το κόστος απόκτησης ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος είναι αρκετά υψηλό, γι’αυτό και θα συνεχίσει τη δανειοδότηση για αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Sasha Courville, διευθύντρια επιπτώσεων της Bank Australia, δήλωσε σχετικά:

Η σημερινή μας ανακοίνωσή είναι η αρχή μιας συζήτησης με τους πελάτες μας και ένα μήνυμα προς την ευρύτερη αγορά ότι εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά ένα ηλεκτρικό όχημα, τόσο για τον αντίκτυπό του στο κλίμα όσο και για την εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη διάρκεια ζωής του.

Επιλέξαμε το 2025, γιατί η αλλαγή στα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να γίνει γρήγορα και πιστεύουμε ότι μπορεί με τις σωστές υποστηρικτικές πολιτικές να φέρει μια μεγαλύτερη γκάμα πιο προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων στην Αυστραλία.

ΠηγήFox Business

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα