Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, υποστήριξε τον αρχηγό της ομάδας της Formula 1, Mattia Binotto, αλλά προτρέπει τη Scuderia να βελτιωθεί καθώς έχουν γίνει “πάρα πολλά λάθη” κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022.

Παρότι η Ferrari ξεκίνησε πολύ θετικά τη σεζόν, όντας εξαιρετικά ανταγωνιστική, κερδίζοντας αγώνες, πολλά προβλήματα αξιοπιστίας και προβλήματα στρατηγικής είχαν ως αποτέλεσμα οι πιθανότητες κατάκτησης τόσο του πρωταθλήματος των οδηγών, όσο και των κατασκευαστών να έχουν απομακρυνθεί.

Μιλώντας στην Gazzetta dello Sport, ο Elkann υποστήριξε δημόσια τον Binotto, αλλά αναγνώρισε ότι η ομάδα πρέπει να κόψει τα λάθη της.

Έχουμε μεγάλη πίστη στον Mattia Binotto και εκτιμούμε ό,τι έχει κάνει αυτός και όλοι οι μηχανικοί μας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δουλειά στο Maranello, στο γκαράζ, στα pit και στη πίστα πρέπει να βελτιωθεί.

Πρέπει να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο και αυτό ισχύει για τους μηχανικούς, τους οδηγούς και προφανώς για ολόκληρη την ομάδα διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομάδας. Έχουμε δει πως υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά λάθη σε ότι αφορά την αξιοπιστία, την οδήγηση και τη στρατηγική.

Το να εμπιστευτούμε τον Binotto και την ομάδα του ήταν η σωστή απόφαση και απέδωσε καρπούς. Χάρη σε αυτούς είμαστε ανταγωνιστικοί και κερδίζουμε ξανά. Αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί πιστεύω ότι μπορούμε πάντα να πάμε καλύτερα,

είπε ο Elkann που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ferrari μπορεί να πετύχει τον στόχο της να κατακτήσει και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα πριν από το 2026. Φέτος είπε πως απέδειξε πως μπορεί να κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, κάτι που ήταν το πρώτο κομμάτι του παζλ.

Ο πρώτος μας στόχος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εάν δεν είσαι τότε δεν έχεις πού να πας, ενώ μπορείς πάντα εργαστείς για την αξιοπιστία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πριν από το 2026 η Ferrari θα κερδίσει ξανά τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών, με τον Charles Leclerc στην pole position. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, πιθανώς το πιο δυνατό ζευγάρι στη Formula 1.