Δες την πρώτη Bugatti Centodieci στους δρόμους της Κροατίας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιούνιο η Bugatti παρέδωσε την πρώτη Centodieci σε έναν τυχερό πελάτη της, με τη γαλλική εταιρία να περιορίζει την παραγωγή του μοντέλου που αποτίει φόρο τιμής στην EB110 σε μόλις 10 αυτοκίνητα.

Πριν λίγες εβδομάδες, το Supercar Owners Club διοργάνωσε ένα meeting στο Ζάγκρεπ της Κροατίας και εκεί πήραν μέρος πολλά και σπάνια υπεραυτοκίνητα. Ένα εξ αυτών ήταν η πρώτη Centodieci παραγωγής, και στο παραπάνω video μπορείς να δεις το αυτοκίνητο να κινείται στους δρόμους.

Η τιμή της Centodieci ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ (χωρίς φόρους κτλ), και κίνηση παίρνει από τον 8,0-λίτρο quad-turbo W16 κινητήρα, απόδοσης 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ, 100 περισσότερα από την Chiron. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Η δύναμη περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, που διαθέτει και paddles πίσω από το τιμόνι. Το βάρος σε σχέση με την Chiron έχει μειωθεί κατά 20 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...