Την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το MX-5 Rally of Records στην πίστα της Modena, στην οποία παρευρέθηκαν 707 αυτοκίνητα. Αυτό κατέστησε την εκδήλωση και επίσημα ως την μεγαλύτερη συγκέντρωση Mazda MX-5 παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ολλανδικό ρεκόρ που σημειώθηκε το 2013 στο οποίο συγκεντρώθηκαν 683 αυτοκίνητα, και πλέον αποτελεί νέο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness, σπάζοντας το μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Στην “παρέλαση” βρέθηκαν μαζί και οι τέσσερις γενιές του εμβληματικού MX-5, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Αλέξανδρος Λιώκης με το προσωπικό του MX-5 (NA).

Οι οδηγοί πραγματοποίησαν τον γύρο της διάσημης πίστας υπό την επίβλεψη του κριτή του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness, ο οποίος στις 18:00 επισημοποίησε το ρεκόρ. Η εν λόγω συγκέντρωση έδωσε στην ομάδα της Mazda Ιταλίας την ευκαιρία να προσθέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του roadster με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλές ακόμη δραστηριότητες της Mazda, όπως η παρουσίαση Fun to drive will never die, με τον Ιάπωνα μηχανικό Nobuhiro Yamamoto, διευθυντή προγράμματος της τρίτης (NC) και τέταρτης (ND) γενιάς του MX-5, την Elisa Artioli, λάτρη της αυτοκίνησης και εγγονή του Romano Artioli, πρώην υποστηρικτή της Lotus, καθώς και του Andrea Levy, προέδρου του MI.Mo Milano Monza Motor Show.