Μια από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στην περσινή SEMA ήταν αναμφίβολα αυτή η Lamborghini Gallardo. Δημιουργία της Street Aero, το αυτοκίνητο διαθέτει πλέον τον 2JZ κινητήρα της τέταρτης γενιάς της Toyota Supra, με τον εγκέφαλο πίσω από αυτό το τρελό project να μας εξηγεί στο παρακάτω video όλες τις μικρές λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκε να επεκταθεί το πλαίσιο του ιταλικού αυτοκινήτου για να ταιριάξει ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος ιαπωνικός κινητήρας, ενώ φυσικά απαιτήθηκε μια εντελώς νέα εξάτμιση. Επιπλέον, και -όπως μπορείς να δεις- υπάρχει ένα τεράστιο turbo, με την τελευταία δυναμομέτρηση να δείχνει ότι το σύνολο αποδίδει περισσότερα από 1.100 άλογα.


Ανάμεσα στις αλλαγές συναντάμε εξάτμιση τιτανίου, σύστημα ψεκασμού νίτρο, νέο bodykit, νέες ζάντες, νέα ανάρτηση και μεγάλη πίσω αεροτομή.

Ποιος ήταν όμως ο στόχος αυτού του project; Το χαμηλό βάρος. Ο δημιουργός του Gallardo δεν έδωσε ακριβές νούμερο για το βάρος, αλλά είναι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι σημαντικά ελαφρύτερο από μια εργοστασιακή Gallardo, καθώς το αισθάνεται σαν καρτ.