Πριν ένα χρόνο η Ford ανακοίνωσε τα σχέδια της για να φέρει τα ηλεκτρικά μοντέλα της σε μαζική κλίμακα στους Αμερικανούς δημιουργώντας δύο νέες τεράστιες, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις.

2Διάβασε λεπτομερώς

H Ford επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας 11.000 θέσεις εργασίας

Η μια βρίσκεται στην πολιτεία στο Stanton του Tennessee και ονομάζεται BlueOval City και η δεύτερη στο Glendale του Kentucky, με ονομασία BlueOvalSK. Η Ford -μαζί με τον συνεργάτη της, SK On- επενδύει 7 δισ. δολάρια για τη κατασκευή των εργοστασίων, τα οποία θα παράγουν την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών pickup της σειράς F και τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Ford και της Lincoln.

Χθες, η Ford έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου στο Tennessee, με τα συνεργεία να έχουν ήδη μετακινήσει εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος και πέτρας. Το εργοστάσιο στο Kentucky θα διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, ενώ αυτό στο Tennessee θα στεγάζει -το υπό κατασκευή- ένα. Το τελευταίο θα ολοκληρωθεί το 2025 και θα είναι το μεγαλύτερο, πιο προηγμένο συγκρότημα παραγωγής αυτοκινήτων στην 119χρονη ιστορία της εταιρείας.

1

Η επένδυση της Ford θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις δύο πολιτείες, σχεδόν 6.000 στο Tennessee και 5.000 στο Kentucky.