H Ford επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας 11.000 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε τα σχέδια της για να φέρει τα ηλεκτρικά μοντέλα της σε μαζική κλίμακα στους Αμερικανούς δημιουργώντας δύο νέες τεράστιες, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις στο Τενεσί και το Κεντάκι, που θα παράγουν την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών pickup της σειράς F και τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Ford και της Lincoln.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάσει δύο εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία μπαταριών SK Innovation, μια επένδυση ύψους 11,4 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν 11.000 θέσεις απασχόλησης, έως το 2025. Οι επενδύσεις στα νέα εργοστάσια μπαταριών του Τενεσί και του Κεντάκι θα πραγματοποιηθούν μέσω της BlueOvalSK, μιας νέας κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί από τη Ford και την κορεάτικη SK Innovation.

Το ύψος της επένδυσης από την αμερικάνικη εταιρία ανέρχεται σε 7 δισ. δολάρια, και αποτελεί μέρος των 30 δισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος, ενώ η SK Innovation θα βάλει το υπόλοιπο ποσό, των 4,7 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με την Ford αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις στα 118 χρόνια της ιστορίας της.

Συνεχίζοντας, η εταιρία υπογραμμίζει πως η επένδυση έχει σκοπό να υποστηριχθεί ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας, ήτοι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο αμερικανικό βιομηχανικό οικοσύστημα και να επιταχυνθεί η πρόοδος προς την κλιματική ουδετερότητα των ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθούν προς με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το ένα ολοκαίνουριο εργοστάσιο θα χτιστεί στην Stanton της πολιτείας του Tennessee, θα κοστίσει 5,6 δισ. δολάρια και ονομάζεται Blue Oval City. Αυτό θα δημιουργήσει περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας και εκεί θα κατασκευάζονται οχήματα και μπαταρίες.

Για το δεύτερο νέο εργοστάσιο, η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αποκλειστικό συγκρότημα κατασκευής μπαταριών με την SK Innovation, με ύψος επένδυσης 5,8 δισ. δολάρια. Αυτό θα ονομαστεί BlueOvalSK Battery Park, και θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας. Θα υπάρχουν δύο εργοστάσια μπαταριών στον συγκεκριμένο χώρο, που προορίζονται να τροφοδοτήσουν τα εργοστάσια της Ford στην Αμερική με μπαταρίες για την τοποθέτηση τους στα ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς των Ford και Lincoln.

O Jim Farley, CEO της Ford, είπε πως σκοπός είναι να παράγονται επαναστατικά ηλεκτρικά οχήματα προσιτά στους περισσότερους και όχι σε ορισμένους, ενώ, θίγοντας μια θεματική στην οποία αναφέρεται συχνά ο Αμερικάνος πρόεδρος Joe Bden, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν “καλές θέσεις εργασίας” που θα υποστηρίξουν τις αμερικανικές οικογένειες.

Η Ford αναθεώρησε τον στόχο της, αναφέροντας ότι ο στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παράγει ως το 2030 να φθάσει το 50% της συνολικής της ετήσιας παραγωγής, έναντι του 40% στο οποίο είχε αρχικά ανακοινώσει την περασμένη άνοιξη.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, ο Bill Ford έκανε λόγο περί μεταμόρφωσης, τονίζοντας:

Αυτή είναι μια μετασχηματιστική στιγμή όπου η Ford θα οδηγήσει τη μετάβαση της Αμερικής στα ηλεκτρικά οχήματα και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή καθαρής και ουδέτερης παραγωγής άνθρακα. Με αυτήν την επένδυση και το πνεύμα καινοτομίας, μπορούμε να πετύχουμε στόχους που θεωρούνται αμοιβαία αποκλειστικοί – να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, να κατασκευάσουμε υπέροχα ηλεκτρικά οχήματα που οι Αμερικανοί θα αγαπήσουν και θα συμβάλουν στην ευημερία του έθνους μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...