Από το 2014, όταν ξεκίνησε η έκθεση Chantilly Arts & Elegance, η Bugatti είναι ένας σημαντικός υποστηρικτής της εκδήλωσης, με την γαλλική εταιρία να είναι ο τέλειος συνεργάτης για την εκδήλωση καθώς γιορτάζει την εξαιρετική πολυτέλεια και τον πολιτισμό στον τομέα του αυτοκινήτου, της μαγειρικής, της μόδας και της τέχνης. του κόσμου.

1

Στο Chateau de Chantilly, μόλις 45 χλμ. βόρεια του Παρισιού, η εκδήλωση, η οποία διήρκεσε από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, προσέλκυσε συνολικά 16.000 επισκέπτες. Κάθε χρόνο, τρεις διαγωνισμοί αυτοκινήτου λαμβάνουν χώρα στο Chantilly Arts & Elegance, το Concours d’Elegance, το Concours d’Etat και το Grand Prix des Clubs. Η Bugatti ήταν παρούσα και στους 3.

Ωστόσο, ήταν η ολοκαίνουργια W16 Mistral που έκλεψε την παράσταση, καθώς έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στο κυριακάτικο Chantilly Concours d’Elegance της εκδήλωσης. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια στο Quail κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey, και οι Mistral W16 πουλήθηκαν για περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια, πριν καν αποκαλυφθεί το αυτοκίνητο στο κοινό.

2

Με το εν λόγω μοντέλο, η Bugatti λέει αντίο στον 8,0-λιτρο quad-turbo W16 κινητήρα, με την W16 Mistral να πρόκειται ουσιαστικά για την ανοικτή έκδοση της Chiron. Το όνομα της το πήρε από τον ισχυρό άνεμο που φυσά στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού, περνά μέσα από τις πόλεις της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία και καταλήγει στη Μεσόγειο Θάλασσα.