Η Ford παρουσιάζει την τελευταία ειδική έκδοση, περιορισμένης παραγωγής του GT

Σχετικά άρθρα

Η Ford παρουσίασε την τελευταία, ειδική έκδοση του Ford GT, την οποία ονομάζει LM Edition και με αυτή τιμά το αγωνιστικό που κατέκτησε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα Le Mans το 2016, αλλά και τις τρεις θέσεις του βάθρου, με ένα ιστορικό “1-2-3”, το 1966.

Οι παραδόσεις του Ford GT LM Edition ξεκινούν φέτος το φθινόπωρο, με την παραγωγή των 45 αυτοκινήτων να ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Το livery είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν σκούρο κόκκινο ή μπλε χρωματισμό για τα εκτεθειμένα αεροδυναμικά βοηθήματα του αυτοκινήτου, που είναι κατασκευασμένα από carbon.

Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένο το εμπρός splitter, τα πλαϊνά μαρσπιέ, το κατώφλι των θυρών, καθώς και οι περσίδες του διαμερίσματος του κινητήρα Ακόμα, από carbon είναι οι βραχίονες των εξωτερικών καθρεπτών, ο πίσω διαχύτης, όπως και οι ζάντες 20 ιντσών. Οι τελευταίες έχουν μπουλόνια από τιτάνιο και μέσα τους κρύβουν τις μαύρες δαγκάνες της Brembo.

Μοναδικές στο Ford GT LM Edition είναι και οι δύο απολήξεις από τιτάνιο, που αποτελούν προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και υιοθετούν στο εσωτερικό τους εφαπτομενικά πτερύγια, ενώ πάνω από τις απολήξεις, το σήμα “GT LM” είναι επίσης κατασκευασμένο από τιτάνιο μέσω 3D εκτύπωσης.

Στο εσωτερικό υιοθετούνται καθίσματα από carbon με επένδυση Alcantara, σε συνδυασμό με ασορτί κόκκινο ή μπλε κάθισμα οδηγού και κάθισμα συνοδηγού με χαρακτηριστική ραφή στο χρώμα του καθίσματος του οδηγού. Ο πίνακας οργάνων φέρει επένδυση από δέρμα και Alcantara, ενώ οι κολόνες και η οροφή κοσμούνται από Alcantara. Το carbon απαντάται και σε άλλα μέρη της καμπίνας, όπως στην κονσόλα, τους αεραγωγούς και στο κάτω μέρος των κολόνων A με ματ φινίρισμα.

Θέλοντας να καταστήσει τη συγκεκριμένη έκδοση ως τον τελικό φόρο τιμής στο εμβληματικό σπορ μοντέλο της Ford, η ομάδα της Ford Performance αναζήτησε τρόπους προκειμένου να ενσωματώσει στο GT LM Edition το “πνεύμα” του αγωνιστικού αυτοκινήτου που τερμάτισε στο βάθρο στο Le Mans.

Το αποτέλεσμα; Αφού εντόπισαν τον αποσυναρμολογημένο και τοποθετημένο στα ράφια της εταιρείας κινητήρα του αγωνιστικού Ford GT του 2016 με το No. 69 που τερμάτισε στην 3η θέση στο Le Mans, τα μέλη της ομάδας της Ford Performance προχώρησαν στο λιώσιμο του στροφαλοφόρου άξονα της συγκεκριμένης μονάδας δημιουργώντας με βάση το υλικό που προέκυψε ένα μοναδικό, ειδικό κράμα που κατόπιν χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του τρισδιάστατα εκτυπωμένου σήματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ταμπλό και των 20 αντιτύπων της ειδικής έκδοσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...