Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να υπερτριπλασιάσει το μέγεθος του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της στην Ευρώπη, που σήμερα ανέρχεται σε 3.000. Στο επίκεντρο της επένδυσης θα είναι η προσθήκη ηλεκτρικών βαν και φορτηγών, με την Amazon να θέλει ο στόλος της να ξεπεράσει τα 10.000 ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο, μέχρι το 2025.

Εκτός από τα ηλεκτρικά βαν για παραδόσεις στο “τελευταίο μίλι”, η αμερικάνικη εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από 1.500 φορτηγά για αποστολές μεσαίων αποστάσεων σε αποθήκες πακέτων τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα, η Amazon θα επενδύσει στην τοποθέτηση φορτιστών στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Θα διπλασιάσει επίσης το ευρωπαϊκό δίκτυο κόμβων “μικροκινητικότητας”, που σήμερα απλώνεται σε 20 πόλεις σε όλη την ήπειρο.

Η επένδυση του 1 δισ. ευρώ της Amazon θα δαπανηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, με σκοπό να επιταχυνθεί η προσπάθειά της να γίνει μια εταιρεία μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα. Η εταιρεία λέει ότι θέλει επίσης να τονώσει την καινοτομία σε ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών.