Η BMW ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε projects με κινητήρες υδρογόνου από το 1978 και θα προσφέρει στην αγορά το iX5 Hydrogen που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Zipse δήλωσε για ακόμη μια φορά πως η τεχνολογία υδρογόνου είναι το μέλλον, λέγοντας:

Μετά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί εδώ και περίπου 10 χρόνια και κλιμακώνεται γρήγορα, η επόμενη τάση θα είναι το υδρογόνο. Όταν επεκταθεί η χρήση του, το υδρογόνο θα είναι ότι πιο trend να οδηγεί κάποιος.

1

Συνέχισε λέγοντας ότι το να υπάρχει μόνο ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης, συγκεκριμένα μόνο ηλεκτρικά με μπαταρία, διαθέσιμο στην Ευρώπη το 2035 θα ήταν επικίνδυνο:

Το να υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη το 2035, μόνο ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης, αυτό είναι επικίνδυνο πράγμα. Για τους πελάτες, για τη βιομηχανία, για την απασχόληση, για το κλίμα, από κάθε οπτική γωνία που κοιτάς, αυτός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος.

Μέσα στη τρέχουσα δεκαετία, η BMW δήλωσε πως θα προσφέρει στην αγορά “ένα βιώσιμο αυτοκίνητο υδρογόνου”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγάλει στη παραγωγή και ένα υδρογονοκίνητο μοντέλο της Rolls-Royce.