O Ken Block αποκάλυψε το livery του Audi S1 Hoonitron και δίνει στοιχεία για αυτό

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα χρόνο, η Audi ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με τον Ken Block, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αποκλειστικά κοινά projects στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, ένα εκ των οποίων θα είναι η συνέχεια των Gymkhana videos.

Ο Αμερικάνος οδηγός αγώνων και επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσει το Audi S1 Hoonitron, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό, που αναπτύχθηκε για επερχόμενο βίντεο του Block, το Elektrikhana και αντλεί έμπνευση από το θρυλικό Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak.

Στο παραπάνω video, ο Block μας παρουσιάζει εκτενώς όλες τις λεπτομέρειες του νέου του “όπλου”, με το αγωνιστικό να έχει μια ιστορικής έμπνευσης εμφάνιση. Το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αντλεί στοιχεία από τα αυθεντικά “τέρατα” Audi Sport Quattro S1 Quattro και Pikes Peak της δεκαετίας του ’80, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό ένα σύγχρονο μηχάνημα, με το αμάξωμα του να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Χρειάστηκαν μόνο τέσσερις εβδομάδες για να σχεδιαστεί και έξι μήνες για να κατασκευαστεί, με τον Block να αναφέρει ότι είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο των Gymkhana video που κατασκευάστηκε ποτέ, με την Audi να μην ανακοινώνει επίσημα το κόστος κατασκευής. Ωστόσο, ο Αμερικάνος υπέθεσε ότι αξίζει περίπου 10-12 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μόνο τα λέιζερ φωτιστικά σώματα κοστίζουν 300.000 δολάρια.

Το S1 Hoonitron έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, καθιστώντας το τετρακίνητο, προερχόμενοι από το μονοθέσιο της εταιρίας στην Formula E. Αυτοί τροφοδοτούνται από τέσσερις μπαταρίες, που είναι ίδιες με αυτές της plug-in υβριδικής έκδοσης του Audi Q7, με την ανάρτηση του αυτοκινήτου να προέρχεται από Rally2 αγωνιστικό του WRC. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας παράγει 3.000 Nm -άμεσης- ροπής σε κάθε άξονα, με άλλες τεχνικές λεπτομέρειες να παραμένουν μυστικές προς το παρόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...