Horner: Δεν παραβιάσαμε το budget cap. Είχαμε μηδενικό όφελος

Σχετικά άρθρα

Η Red Bull βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIA για μια πιθανή Αποδεκτή Συμφωνία Παραβίασης, αφού το διοικητικό όργανο της F1 αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα παραβίασε το ανώτατο όριο κόστους των 145 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2021.

Η ομάδα αρνείται κατηγορηματικά πως υπερέβη το budget cap, αλλά οι αντίπαλοί της ήταν ξεκάθαροι στις εκκλήσεις τους για λήψη αυστηρών μέτρων, δεδομένου του πιθανού αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει η υπέρβαση του ανώτατου ορίου κόστους στα αποτελέσματα εντός πίστας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της FIA του Σαββάτου, ο Christian Horner αρνήθηκε πως η υπέρβαση του budkget cap συνέβαλε στην επιτυχία της Red Bull τόσο το 2021, όσο και το 2022

Είχαμε μηδενικό όφελος από αναπτυξιακή ή λειτουργική προοπτική είτε για το 2021 είτε για το 2022 από τον τρόπο που λειτουργούσαμε εντός του ορίου. Η υποβολή μας ήταν σημαντικά κάτω από το ανώτατο όριο. Περιμέναμε ότι ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ή να διευκρινιστούν, όπως είναι η διαδικασία σε ένα ολοκαίνουργιο σύνολο κανονισμών. Αλλά με βάση εξωτερικούς, τρίτους λογιστές, είμασταν ξεκάθαροι στην ερμηνεία αυτών των κανονισμών, ενός εγγράφου 52 σελίδων.

Έτσι, απολύτως και κατηγορηματικά δεν αισθανόμαστε ότι είχαμε κάποιο πλεονέκτημα το 2021 ή το 2022 ή το 2023 ή το 2024, ή κάποιες ομάδες μιλούν ακόμη και για το 2026, είναι εντελώς πλασματικό.

Ο Horner χαρακτήρισε “εξαιρετικά απογοητευτική” και “απολύτως σοκαριστικήτην επιστολή που έστειλε στη FIA και στις ομάδες το αφεντικό της McLaren Zak Brown, λέγοντας πως:

Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να σε κατηγορούν οι ανταγωνιστές σου για εξαπάτηση. Είναι σοκαριστικές τέτοιου είδους κατηγορίες χωρίς στοιχεία και χωρίς γνώση των λεπτομερειών.

Από την Σιγκαπούρη βρισκόμαστε σε δίκη. Οι αριθμοί που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης είναι χιλιόμετρα μακριά από την πραγματικότητα.

Υπάρχει μια συντονισμένη εκστρατεία για μια δρακόντεια ποινή για τη Red Bull. Έχουμε υποστεί κακοποίηση εδώ και τρεις εβδομάδες. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να σταματήσει.

Η ζημιά που προκαλεί στη μάρκα, στους συνεργάτες μας, στους οδηγούς μας, στο εργατικό δυναμικό μας, είναι μεγάλη, σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η ψυχική υγεία. Βλέπουμε σημαντικά προβλήματα στο εργατικό μας δυναμικό.

Παιδιά εργαζομένων μας υφίστανται μπούλινγκ σε παιδικές χαρές. Αυτό δεν είναι σωστό μέσω πλασματικών ισχυρισμών από άλλες ομάδες.

Δεν μπορείς να κάνεις αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς γεγονότα ή ουσία. Είμαστε απολύτως τρομοκρατημένοι με τη συμπεριφορά ορισμένων ανταγωνιστών μας.

Ο Brown υπεραμύνθηκε της επιστολής του, λέγοντας πως σε αυτή δεν κατονόμασε καμία ομάδα, ούτε έγραψε για το κατά πόσο η Red Bull εξαπάτησε ή όχι. Όπως τόνισε:

Ήταν μία γενική εκτίμηση για το ποιες θα πρέπει να είναι οι συνέπειες της παραβίασης του budage cap.

Ο Horner είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem την Παρασκευή στο Όστιν για το θέμα και είπε ότι ελπίζει να λάβει μια γρήγορη λύση.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλούς μήνες εάν η διαδικασία καθυστερήσει πέρα ​​από μια πιθανή Αποδεκτή Συμφωνία Παραβίασης.

Εάν η FIA και η Red Bull δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, θα παραπεμφθεί στη συνέχεια στην επιτροπή ελέγχου κόστους της F1. Συγκεκριμένα είπε:

Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία και κάναμε πολλά μπροστά-πίσω με τη FIA τις τελευταίες 10 ημέρες περίπου. Ήλπιζα ότι θα επιλυθεί πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιλυθεί κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου. Εάν δεν συμβεί αυτό, η επόμενη διαδικασία είναι ότι θα πάει στην επιτροπή διαχείρισης ανώτατου ορίου κόστους και μετά από αυτό υπάρχει το Διεθνές Εφετείο.

Επομένως, θα μπορούσε να τραβήξει για άλλους έξι, εννέα μήνες, κάτι που δεν είναι η πρόθεσή μας. Θέλουμε να κλείσουμε το 2021. Νομίζω ότι είχαμε κάποιες υγιείς και παραγωγικές συζητήσεις με τη FIA. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με το γερμανικό Auto, Motor und Sport η FIA πρότεινε να αφαιρεθεί το 25% του συνολικού χρόνου αεροδυναμικής σήραγγας της Red Bull την επόμενη σεζόν καθώς και να της επιβληθεί χρηματικό πρόστιμό. Ωστόσο η Red Bull δεν συμφωνεί με αυτή τη πιθανή τιμωρία.

Ο Horner παραδέχτηκε πως η FIA έχει προσφέρει μια πρόταση στη Red Bull για μια πιθανή Αποδεκτή Συμφωνία Παραβίασης, αλλά δεν αποκάλυψε εάν ισχύει η ποινή που αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Δεν μπορώ να σας το πω, είναι εμπιστευτικό. Μόλις ολοκληρωθεί, θα υπάρξει διαφάνεια και θα σας μιλήσω για τις υποβολές μας και τη θέση που είχαμε.

είπε, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες με τη FIA έχουν τεθεί σε αναμονή μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...