Toyota: Νέα στρατηγική για τα ηλεκτρικά με το βλέμμα στην Tesla

Σχετικά άρθρα

Η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική σε μια αγορά στην οποία καθυστέρησε να εισέλθει.

Οι προτάσεις που εξετάζονται, εάν εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, δείχνουν τη διάθεση για μια αλλαγή πλεύσης στην εταιρεία, με στόχο να ξαναγραφτεί το σχέδιο διάθεσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοίνωσε πέρυσι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με το βλέμμα στραμμένο στην Tesla.

Μια ομάδα εργασίας εντός της Toyota έχει επιφορτιστεί να καταρτίσει το σχέδιο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, προτείνοντας είτε βελτιώσεις είτε μια εντελώς νέα στρατηγική.

Εν τω μεταξύ, η Toyota ανέστειλε τις εργασίες σε μερικά από τα 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2021, τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιλαμβάνουν το Compact Cruiser και το ηλεκτρικό Crown.

Η Toyota δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...