Η Alfa Romeo έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο επεισόδιο του Beyond the Visible, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ που σε μεταφέρει στα παρασκήνια της ομάδας της Alfa Romeo στην F1, είναι πλέον στον “αέρα”.

Με τίτλο “Σχέση Εμπιστοσύνης”, το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στην εντατική προετοιμασία, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο, που απαιτείται να ολοκληρώσουν οι δύο οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas και Zhou Guanyu.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση, απαιτητικά τεστ, αλλά και τεχνικές δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί σε έναν αγώνα. Ο στόχος είναι ένας: η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση.

Για αυτό το σκοπό, μια πολυάριθμη ομάδα επαγγελματικών δουλεύουν σε καθημερινή βάση στο πλευρό των οδηγών, από ειδικούς προπονητές για τη φυσική κατάσταση, μέχρι φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους. Ειδικότερα η πνευματική αντοχή είναι κρίσιμης σημασίας, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να παραμείνει εστιασμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου των 23 αγώνων.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η προετοιμασία του σώματος, όπου οι οδηγοί ξοδεύουν χρόνο μεταξύ του γυμναστηρίου και του εξομοιωτή. Η δύναμη και η αντοχή είναι απαραίτητες, όπως και η διατήρηση του ιδανικού βάρους του οδηγού. Η προπόνηση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιστοποιεί τη σχέση ανθρώπου-μηχανής.

Όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των οδηγών λαμβάνονται υπόψη, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα ταξίδια από πίστα σε πίστα, το jet lag, αλλά και το στρες που γιγαντώνεται τις ημέρες του αγώνα. Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της ομάδα αποτελεί την ενέργεια που οδηγεί στη συνεχή βελτίωση και τη διατήρηση του κινήτρου σε πολύ υψηλό επίπεδο.