Πριν ένα μήνα η Opel αναβίωσε και επαναπροσδιόρισε το λογότυπο GSe, ως μια νέα εξηλεκτρισμένη υπο-μάρκα με μοντέλα επιδόσεων, αποκαλύπτοντας το Astra GSe, το πρώτο μοντέλο αυτής της οικογένειας. Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο, με τη γερμανική εταιρία να παρουσιάζει το Grandland GSe.

To plug-in υβριδικό Grandland GSe συνδυάζει τον 1,6-λίτρων turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- για συνολική ισχύ 300 ίππων. Αυτό κάνει το μοντέλο μόνιμα τετρακίνητο, προσφέροντας βέλτιστη πρόσφυση, με τα 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ/ώρα (135 χλμ/ώρα με ηλεκτροκίνηση). Η κατανάλωση καυσίμου ανακοινώνεται στα 1,3 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 31-29 γρ/χλμ.

Οι μηχανικοί της Opel έχουν επαναρυθμίσει την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης του Grandland GSe. Με γόνατα McPherson μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το SUV της Opel διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ της Koni με τεχνολογία FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης με προτεραιότητα στον χειρισμό αντί για την άνεση.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο διακρίνεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το πρωτότυπο Manta GSe, τον νέο πίσω διαχύτη και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι ότι το Grandland GSe θα διατίθεται προαιρετικά με μαύρο καπό.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα επενδυμένα με Alcantara και νέα διακοσμητικά.