Η Porsche έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της επόμενης γενιάς της 718 Boxster που θα μαζί με την 718 Cayman θα κυκλοφορήσουν το 2025 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Με τα μουλάρια δοκιμών να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους της Ευρώπης, αυτές οι renderings φωτογραφίας μας δείχνουν το πως θα μοιάζει η ηλεκτρική Boxster.

Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στο Mission R Concept που παρουσιάστηκε πέρυσι και το βάρος τους θα ανέρχεται κοντά στα 1.650 κιλά, περίπου 300 κιλά περισσότερα από τα σημερινά μοντέλα.

Θα βασίζονται στην PPE πλατφόρμα και εκτός από πισωκίνητα, θα προσφέρονται και ως τετρακίνητα. Η αυτονομία τους θα ανέρχεται περί στα 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με την Boxster να διατηρεί την υφασμάτινη οροφή. Χάρη στη τεχνολογία 800V, η μπαταρία τους θα μπορείς να φορτίσει από το 5 έως το 80% μέσα σε 15 λεπτά.

Η παραγωγή τους θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen, στο οποίο η εταιρία θα επενδύσει 500. εκατ. δολάρια προκειμένου αυτό να είναι ικανό να κατασκευάζει τα νέα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα, ενώ θα μπορεί παράλληλα να κατασκευάζει και όλες τις εκδόσεις τις 911.

Η Porsche θέλει έως το 2025 το 50% των ετήσιων πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2030 θέλει το 80% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεων της να απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.