Επίσημο: Porsche Mission R concept

Σχετικά άρθρα

Το Mission R concept παρουσίασε σήμερα η Porsche. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του μέλλοντος, κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά που ενδεχομένως θα το δούμε σε μια νέα σειρά αγώνων, αλλά η γερμανική εταιρία τονίζει πως η όποια απόφαση δεν έχει παρθεί προς ώρας.

Το Porsche Mission R concept παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες νέας γενιάς που αποδίδουν σταθερά 680 άλογα και μπορούν να φτάσουν έως τα 1.088 άλογα. Είναι τετρακίνητο και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με την Porsche, οι επιδόσεις του Mission R στην πίστα είναι παρόμοιες με αυτές της 911 GT3 Cup.

Το σύστημα 900 Volt διασφαλίζει πως η μπαταρία, η οποία ψύχεται με λάδι, μπορεί να φορτίσει από το 5% στο 80% σε μόλις 15 λεπτά. Το αγωνιστικό διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με φυσικές ίνες (NFRP), με το ίδιο υλικό να το συναντάμε σε μεγάλο βαθμό και στο εσωτερικό.

Η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει 30 λεπτά σε συνθήκες αγώνα. Η δομή ασφαλείας του Mission R concept είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, με το μήκος του αγωνιστικού να αγγίζει τα 4,326 μέτρα, το πλάτος τα 1,99 μέτρα και το ύψος τα 1,19 μέτρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...