Το Mission R concept παρουσίασε σήμερα η Porsche. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο του μέλλοντος, κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά που ενδεχομένως θα το δούμε σε μια νέα σειρά αγώνων, αλλά η γερμανική εταιρία τονίζει πως η όποια απόφαση δεν έχει παρθεί προς ώρας.

Το Porsche Mission R concept παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες νέας γενιάς που αποδίδουν σταθερά 680 άλογα και μπορούν να φτάσουν έως τα 1.088 άλογα. Είναι τετρακίνητο και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με την Porsche, οι επιδόσεις του Mission R στην πίστα είναι παρόμοιες με αυτές της 911 GT3 Cup.

Το σύστημα 900 Volt διασφαλίζει πως η μπαταρία, η οποία ψύχεται με λάδι, μπορεί να φορτίσει από το 5% στο 80% σε μόλις 15 λεπτά. Το αγωνιστικό διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με φυσικές ίνες (NFRP), με το ίδιο υλικό να το συναντάμε σε μεγάλο βαθμό και στο εσωτερικό.

Η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει 30 λεπτά σε συνθήκες αγώνα. Η δομή ασφαλείας του Mission R concept είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, με το μήκος του αγωνιστικού να αγγίζει τα 4,326 μέτρα, το πλάτος τα 1,99 μέτρα και το ύψος τα 1,19 μέτρα.