Πωλείται μια υπερσπάνια Lancia Hyena Zagato του 1992

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος δημοπρασιών Girado & Co έχει προς πώληση μια εξαιρετικά σπάνια και εντυπωσιακή Lancia Hyena by Carrozzeria Zagato του 1991.

Η ιδέα της δημιουργία της ήταν ενός Ολλανδού, του Paul Koot ο οποίος το 1990 θέλησε να ανακατασκευάσει την Aston Martin DB4 GT Zagato του. Πήγε στο Μιλάνο και σε ένα δείπνο με τον Andrea Zagato έπεσε η ιδέα δημιουργίας ενός γρήγορου μικρού αυτοκινήτου. Η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα εξαιτίας των σχεδίων του Nani Tedeschini και ένα πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση των Βρυξελλών τον Ιανουάριο του 1992.

Ο κόσμος την λάτρεψε αλλά η Fiat δεν ήθελε να εμπλακεί καθόλου στη κατασκευή της. Έτσι η Zagato μαζί με τον Koot ίδρυσαν την εταιρία Lusso Service και το 1992, παρουσιάστηκε η τελική έκδοση παραγωγής. Το σώμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.148 κιλά, ήτοι 190 λιγότερα από την HF Integrale EVO2 λόγω εκτενούς χρήση carbon, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Υπήρχαν πολλές προ-παραγγελίες για την Lancia Hyena η οποία βασίζεται πάνω στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη της Lancia Delta HF Integrale 16V EVO. Έτσι, φοράει τον 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για 92 αυτοκίνητα αλλά τελικά λόγω του ότι είχε αρχική τιμή 110.000 δολάρια, κατασκευάστηκαν μόλις 24 αυτοκίνητα, με το αυτοκίνητο που βλέπεις να είναι το 2ο που βγήκε στην παραγωγή.

Το αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής στις 7 Νοεμβρίου του 1991 και ο πρώτος ιδιοκτήτης του το παρέλαβε στις 27 Ιουλίου του 1992. Αυτός το κράτησε στην κατοχή του μέχρι τον Οκτώβριο του 2004, με τον δεύτερο να το πουλά το 2012 σε ένα Γάλλο συλλέκτη. Ο τελευταίος το κράτησε μέχρι το 2018, όταν και το αγόρασε ο σημερινός ιδιοκτήτης.

Όλα αυτά τα χρόνια, το αυτοκίνητο έχει “γράψει” μόλις 26.200 χλμ., και τον Οκτώβριο του 2017 πήρε πιστοποιητικό αυθεντικότητας από το Heritage τμήμα της Lancia.

ΠηγήGirado & Co.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr