Κοντά στην έξοδο o Binotto, στη θέση του ο Vasseur. Η Ferrari το διαψεύδει [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η απόδοση της Scuderia Ferrari να σημείωσε σημαντικά άλματα σε σχέση με την περσινή σεζόν, ωστόσο για ακόμα μια χρονιά η συνολική εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη.

Λίγο η καθολική κυριαρχία της Red Bull, λίγο το “1-2” της Mercedes το περασμένο Σαββατοκύριακο στο GP της Βραζιλίας, και οι φήμες από την Ιταλία για την απομάκρυνση του Mattia Binotto από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari πληθαίνουν.

Ο Ιταλός ανέλαβε τη Ferrari το 2019, αλλά ο χρόνος του στο “κεφάλι” της ομάδας δεν έχει δώσει κάτι σημαντικό. Υπό τον Binotto, η Ferrari έχει κατακτήσει 7 νίκες και 23 pole position και μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2019, για να τερματίσει 6η το 2020 και 3η το 2021. Η θητεία του Binotto στη Ferrari έχει αμαυρωθεί με τραγικές στρατηγικές, που ίσως στοίχισαν στην ομάδα τον φετινό τίτλο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Leo Turrini ανέφερε σήμερα ότι η Ferrari σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει από τον ερχόμενο Ιανουάριο την ηγεσία της ομάδας, ειδικά μετά το GP της Βραζιλίας. Ο Mattia Binotto δεν ήταν παρών στον εν λόγω αγώνα, αλλά τα στρατηγικά λάθη που έγιναν από τη Ferrari αντανακλούσαν αυτό που είδαμε όλη τη τρέχουσα σεζόν.

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, φαίνεται να έχει δηλώσει ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία είναι αναπόφευκτη. Οι πιθανοί διάδοχοι για τον ρόλο του Binotto είναι ο Antonello Coletta, επικεφαλής του προγράμματος Hypercar της Ferrari, ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο σημερινός διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo στην F1, Frederic Vasseur.

Ο Vasseur είναι στη Sauber από το 2017, με τον Charles Leclerc να τον είχε επικεφαλής κατά την πρώτη του σεζόν στην F1. Ο Γάλλος έχει καλές σχέσεις και με τον Nicolas Todt, με τον τελευταίο να είναι καλός φίλος με το Μονεγάσκο, όντας παλιότερα μάνατζερ του. Είναι επίσης ο γιος του πρώην προέδρου της FIA και επικεφαλής της Ferrari, Jean Todt, στις ένδοξες εποχές της ομάδας με τον Michael Schumacher.

Ανανέωση: Η Ferrari με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις φήμες πως πρόκειται να αντικαταστήσει τον Mattia Binotto, χαρακτήριζοντας τες ως “εντελως αβάσιμες”.

Στην ανακοίνωσή της η Scuderia αναφέρει:

Σε σχέση με εικασίες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη θέση του διευθυντή της ομάδας της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, η Ferrari δηλώνει ότι αυτές οι φήμες είναι εντελώς αβάσιμες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...