Η Mazda έδωσε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία του CX-90, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2023, ενώ θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά των ΗΠΑ. Το CX-90 είναι ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων και είναι κατασκευασμένο σε μια ολοκαίνουργια μεγάλη πλατφόρμα της Mazda, την πισωκίνητη Large Architecture η οποία θα υποστηρίζει και το σύστημα τετρακίνησης i-Activ.

Το CX-90 θα αποτελέσει τη νεότερη ναυαρχίδα της εταιρείας, με φαρδύτερες, μεγαλύτερες και πιο επιθετικές αναλογίες από οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο της. Σχεδιαστικά, το CX-90 θα συνεχίζει να φέρει την Kodo Design φιλοσοφία της Mazda.

Ο τολμηρός και δυναμικός σχεδιασμός του θα αναδεικνύονται από ένα νέο premium χρώμα, το κόκκινο Artisan Red που έχει αναπτυχθεί ειδικά για να ταιριάζει στα μοντέλα με μεγάλες διαστάσεις.

Επιπλέον, από την παραπάνω teaser φωτογραφία επιβεβαιώνεται ότι το μεγάλο ιαπωνικό SUV θα διαθέτει κάτω από το καπό έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Οι φήμες θέλουν τον νέο Skyactiv-X εξακύλινδο κινητήρα να έχει χωρητικότητα 3.000 κ.εκ, να διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και να αποδίδει 350 άλογα.

Ωστόσο, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στην γκάμα του μοντέλου για την αγορά των ΗΠΑ να υπάρχει και ο plug-in υβριδικός κινητήρας που είδαμε στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών CX-80.

Αυτός συνδυάζει τον 2,5-λίτρων Skyactiv-G κινητήρα βενζίνης απόδοσης 192 ίππων με 261 Nm ροπής, με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων) με 250 Nm ροπής, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία 355 V χωρητικότητας 17,8 kWh, που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 63 χλμ, με ταχύτητες έως και 100 χλμ/ώρα. Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 327 άλογα με 500 Nm ροπής.