Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Ford ανακοίνωσε ότι θα βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορία το Fiesta, καθώς θα το καταργήσει εντός του 2023.

Ωστόσο, η M-Sport επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή των αγωνιστικών Fiesta για τις κατηγορίες Rally2, Rally3 και Rally4 θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του Fiesta θα σταματήσει το επόμενο έτος.

Η βρετανική αγωνιστική ομάδα συμμετέχει στη κορυφαία κατηγορία του WRC με το Puma Rally1, με τα αγωνιστικά Fiesta να αποτελούν επιτυχημένη πλατφόρμα για τις μικρότερες κατηγορίες.

Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, Malcolm Wilson επιβεβαίωσε ότι το Fiesta θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τα επόμενα χρόνια, λέγοντας:

Το Fiesta αποτελεί βασικό μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της M-Sport και βρίσκεται πίσω από πολλές επιτυχίες της εταιρείας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Χάρη στη μακρόχρονη και ιστορική συνεργασία μας με τη Ford, μπορέσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το τέλος της παραγωγής του Fiesta πολύ νωρίτερα. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πελάτες μας ότι θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε αγωνιστικά Fiesta τα επόμενα χρόνια, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εργοστάσιο της Πολωνίας.

Το Fiesta ήταν το πρώτο πελατοκεντρικό αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε από την M-Sport και νομίζω ότι οι 2.000 συνολικές νίκες μιλούν από μόνες τους. Η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αγωνιστικά μας που βασίζονται στο Fiesta, τα Fiesta Rally2, Rally3 και Rally4 απολαμβάνουν επί του παρόντος ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τη Ford για την υποστήριξή της όλα αυτά τα χρόνια με το Fiesta. Η Ford και το Fiesta επέτρεψαν στην M-Sport να αναπτυχθεί ως επιχείρηση με τα προγράμματα πελατών της, τα οποία η Ford μας εμπιστεύτηκε και συνεχίζει να το κάνει.