Hamilton και Alonso χαίρονται που δεν θα οδηγήσουν ξανά τα φετινά τους μονοθέσια

Σχετικά άρθρα

Χθες έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος και τόσο ο Lewis Hamilton, όσο και ο Fernando Alonso σε δηλώσεις του είπαν πως είναι χαρούμενοι που δεν θα χρειαστεί να οδηγήσουν ξανά τα φετινά τους μονοθέσια.

Ο Hamilton χαρακτήρισε το φετινό μονοθέσιο ως προβληματικό, με τον Βρετανό να το οδηγεί για τελευταία φορά αύριο, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τα ελαστικά του 2023.

Για το 2023 ο Hamilton είπε πως η Mercedes πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στο porpoising, στα φρένα και στην αεροδυναμική, με τον Toto Wolff από τη μεριά του να λέει πως “δεν θα θυμούνται με αγάπη το W13”, προσθέτοντας:

Δεν νομίζω ότι θα έχει την υψηλότερη θέση στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Ίσως θα πάει λίγο στις σπηλιές. Η φετινή χρονιά δεν ήταν τόσο κορυφαία, όσον αφορά τα συναισθήματα, γιατί ξέραμε από την αρχή ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν αρκετά καλό.

Νομίζω ότι το καταλάβαμε αργά αλλά σταθερά. Πιστεύαμε πως βγάζοντας μια στρώση από το κρεμμύδι θα λύναμε το πρόβλημα, αλλά μετά ερχόταν η επόμενη στρώση και η επόμενη. Στη συνέχεια αρχίσαμε να συσχετίζουμε πού θα μπορούσε να αποδώσει αυτό το αυτοκίνητο, που πραγματικά δεν ήταν καλό. Και προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε σε αυτές τις πίστες, γνωρίζοντας ότι στις πιο δύσκολες όπως το Άμπου Ντάμπι, κατά κάποιο τρόπο, θα κάναμε περιορισμό ζημιών.

Ο Fernando Alonso δήλωσε πως η εγκατάλειψη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν ήταν “η σύνοψη της χρονιάς” στην οποία εγκατέλειψε έξι φορές λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Στο Άμπου Ντάμπι, στον τελευταίο του αγώνα με την Alpine, ο Alonso εγκατέλειψε λόγω διαρροής νερού, τερματίζοντας στην 9η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, 11 βαθμούς πίσω από τον teammate του Esteban Ocon, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι 6 εγκαταλείψεις του στοίχισαν μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Ερωτηθείς αν νιώθει λυπημένος που ο χρόνος του με την Alpine τελείωσε ή είναι χαρούμενος που τελείωσε η σεζόν, ο Alonso απάντησε:

Είμαι χαρούμενος που τελείωσε. Όπως γνωρίζετε ότι πολλά γεγονότα φέτος ήταν εναντίον μας. Έξι εγκαταλείψεις, αλλά και μια εγκατάλειψη που δεν υπολογίζεται ως εγκατάλειψη αλλά ήταν [Αυστραλία]. Ο αγώνας sprint στην Αυστρία που δεν ξεκίνησα και άλλα τέτοια.

Έτσι νομίζω ότι υπάρχουν 9 ή 10 ζητήματα αξιοπιστίας, τα οποία σε αυτό το επίπεδο προφανώς δεν είναι αποδεκτά. Και όλα συνέβησαν στο αυτοκίνητό μου.

Έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να τελειώσω και να ξεκινήσω από σήμερα με την Aston Martin, ώστε αύριο να έχω μια πρώτη επαφή με το νέο μου μονοθέσιο.

Πάντα θα σκέφτομαι την Alpine ή τη Renault με καλές αναμνήσεις. Κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα, πέρασα εννιά χρόνια από τη ζωή μου στη Formula 1 με τη Renault ή την Alpine. Θα είμαι πάντα ευγνώμων και τους εύχομαι καλή τύχη την επόμενη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα