Επίσημο: Παρελθόν από τη Ferrari o Mattia Binotto

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Mattia Binotto, με τον Ιταλό να αποχωρεί από την ομάδα και από τη θέση του ως διευθυντής της στο τέλος της χρονιάς, δίνοντας τέλος σε εικασίες εβδομάδων.

Ο Binotto, ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στην ομάδα ως μηχανικός κινητήρων το 1995, ανέλαβε τον τρέχοντα ρόλο του -περιλαμβάνοντας το τμήμα Gestione Sportiva- πριν από τη σεζόν του 2019. Σε δηλώσεις του, ο Binotto είπε:

Με τη λύπη που συνεπάγεται αυτό, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Φεύγω από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια, με την ηρεμία που πηγάζει από την πεποίθηση ότι έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν.

Φεύγω από μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη και είμαι σίγουρος γι’αυτό, να πετύχει τους υψηλότερους στόχους, στην οποία εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή όσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στη Gestione Sportiva που μοιράστηκαν μαζί μου αυτό το ταξίδι, φτιαγμένο από δυσκολίες αλλά και μεγάλη ικανοποίηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, πρόσθεσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattia για τις πολλές σπουδαίες συνεισφορές του εδώ και 28 χρόνια με τη Ferrari και ιδιαίτερα που οδήγησε την ομάδα σε μια θέση ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε μια ισχυρή θέση να ανανεώσουμε την πρόκληση μας, κυρίως για τους καταπληκτικούς φιλάθλους μας σε όλο τον κόσμο, να κερδίσουμε το απόλυτο έπαθλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλοι εδώ στη Scuderia και στην ευρύτερη κοινότητα της Ferrari ευχόμαστε στον Mattia καλή επιτυχία για το μέλλον.

Η ιταλική ομάδα πρόσθεσε ότι η διαδικασία για την εύρεση του νέου επικεφαλής της Scuderia Ferrari είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο έτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...