H FIA θα εφαρμόσει κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς στους καθρέφτες των μονοθεσίων της F1 από το 2023, ώστε να βοηθήσει τους οδηγούς να βλέπουν καλύτερα τι συμβαίνει πίσω τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι καθρέφτες από την επόμενη σεζόν θα είναι μεγαλύτεροι, με την ανακλαστική επιφάνεια να αυξάνεται σε πλάτος κατά 50 χλστ.. Αυτό σημαίνει ότι ο καθρέφτης θα είναι ευρύτερος και κατά συνέπεια θα αλλάξουν και οι βάσεις τους.

Κατά την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες, δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν κάποιες λύσεις σε μια προσπάθεια να δουν τι διαφορά θα μπορούσαν να έχουν για τους οδηγούς. Η Red Bull ήταν η πρώτη ομάδα που δοκίμασε το σχέδιο ενός μεγαλύτερου καθρέφτη στο GP της Ουγγαρίας, για να ακολουθήσει η Mercedes στο GP του Βελγίου, ενώ όλες οι ομάδες έκαναν δοκιμές στο Ολλανδικό Grand Prix.

Αναπόφευκτα υπήρξαν ομάδες που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές στους καθρέφτες, με την Aston Martin να βλέπει μια ευκαιρία να προσθέσει ένα επιπλέον κάθετο πτερύγιο, αυξάνοντας την ακαμψία και τη σταθερότητα στη δομή του, λειτουργώντας και ως ένα επιπλέον μέσο εκτροπής ροής.

Ο Νικόλας Τομπάζης, τεχνικός διευθυντής σχεδιασμού μονοθεσίων της FIA, εξήγησε ότι οι αυξημένες διαστάσεις για το 2023 στοχεύουν κυρίως να βοηθήσουν τους οδηγούς, ακούγοντας τα παράπονα τους για τους καμπυλωτούς καθρέφτες μέσα στα πλαίσια των καθρεφτών, λέγοντας:

Πήγαμε για έναν καθρέφτη που είναι ελαφρώς μεγαλύτερος. Πιστεύω ότι πήγε από τα 150 χιλιοστά στα 200 χιλιοστά, και είδαμε ότι έχει βελτιώσει την γωνιακή θέα. Για ορισμένους οδηγούς, δεν έχει διαφορά, γιατί ορισμένοι οδηγοί έχουν ήδη αρκετά καμπυλωτούς καθρέφτες.

Κάποιοι άλλοι οδηγοί, δεν τους αρέσει να έχουν πολύ καμπυλωτούς καθρέφτες γιατί παραμορφώνει την όρασή τους πάρα πολύ. Οπότε όλα είναι λίγο προσωπικό ζήτημα. Νομίζω ότι αυτό που αλλάξαμε θα βελτιώσει την ορατότητα των οδηγών που δεν μπορούσαν να έχουν πολύ καμπυλωτούς καθρέφτες.

Φαίνεται, όμως, ότι η αύξηση του μεγέθους των καθρεφτών επαναφέρει στο προσκήνιο ως θέμα συζήτησης τη χρήση καμερών οπίσθιας όψης, αντί των κλασικών καθρεφτών. Η ιδέα για κάμερες και οθόνες στο cockpit δεν είναι κάτι καινούργιο στην F1 και υπήρξαν συζητήσεις πριν από αρκετά χρόνια μεταξύ των οδηγών και της FIA για το θέμα, με τον Carlos Sainz να είχε δηλώσει το 2018:

Προτείναμε να έχουμε κάμερες, αντί για έναν απλό καθρέφτη, κάτι που έχουν σε άλλες κατηγορίες και νομίζω ότι η FIA θα το λάβει υπόψη της. Δεν είναι όμως κάτι που έχει διευκρινιστεί ακόμα. Είναι μια πρόταση των οδηγών, γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί άλλων κατηγοριών το έχουν. Νομίζω ότι το έχουν στο WEC. Δεν σημαίνει ότι θα έρθει, αλλά θα μπορούσε να είναι μια επιλογή.

Οι οθόνες στο πιλοτήριο ενός αγωνιστικού υπάρχουν σε αρκετές κατηγορίες, με το ντεμπούτο τους να γίνεται το 2012 και την Audi, που τις χρησιμοποίησε στο R18 που έτρεξε στις 24 ώρες του Le Mans. Πλέον, είναι κάτι συνηθισμένο στο WEC και χρησιμοποιούνται και στο DTM.

Η FIA γνωρίζει την χρησιμότητα τους, ωστόσο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια μέχρι να υιοθετηθούν στα μονοθέσια της F1. Εξηγώντας τα τρία κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν πριν ληφθούν υπόψη για την F1, ο Τομπάζης είπε:

Τις έχουμε εξετάσει [τις κάμερες]. Υπάρχουν τρία ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Το ένα είναι ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος για μια οθόνη στο cockpit. Δεύτερον, χρησιμοποιείται μερικές φορές σε κλειστά αυτοκίνητα που έχουν μάλλον σκοτεινές συνθήκες μέσα στο cockpit.

Λόγου χάριν, ξέρετε τι συμβαίνει όταν βγάζετε το τηλέφωνό σας στο φως του ήλιου, επομένως δεν θα θέλατε οι οδηγοί να στραβοκοιτάζουν για να δουν αν μπορούν να δουν αν υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μονοθεσίου τους. Υπάρχει λοιπόν κι αυτό.

Έπειτα, το τρίτο θέμα είναι ότι υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής της εστίασής σας από τη μια απόσταση σε μια άλλη απόσταση, την οποία επίσης ανησυχούμε λίγο και πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά. Στις ταχύτητες που οδηγούν οι πιλότοι της F1, δεν πρέπει να χάσεις αυτό το μισό δέκατο του δευτερολέπτου για να προσαρμοστείς, οπότε αυτό είναι ένα ακόμη σημείο που πρέπει να εξετάσουμε.

Το τσεκάρουμε, και ίσως και άλλους τρόπους για να το κάνουμε, όπως ένα ηχητικό σήμα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια.