Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για απάτη από εταιρεία εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα δυτικά προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, πρόκειται για ανθρώπους που πλήρωσαν για να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ωστόσο ακόμη το περιμένουν.

Δυστυχώς την πατήσαμε, όπως και πολλοί άλλοι, αν και σε αυτή την ηλικία, την πατήσαμε, 2 Ιουλίου του 2022 φέτος. Πήγα εκεί, μίλησα μαζί του, από το σύνολο του ποσού 6.000 ευρώ και θα μου το παρέδιδε σε 10-15 ημέρες. Και χαρτί μου υπέγραψε ότι θα μου το παραδώσει 2 Σεπτέμβρη και θα μου κόψει και 500 ευρώ, γιατί με ταλαιπώρησε, και έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα και φυσικά όχι αμάξι, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα δεν έχω πάρει

κατήγγειλε θύμα απάτης μιλώντας στο MEGA.

Ένας από τους πελάτες της εταιρείας, αφού είδε ότι δεν πρόκειται να λάβει σύντομα το όχημα που ήθελε, κινήθηκε νομικά για να διεκδικήσει τα χρήματά του. Έτσι, μετά από μήνες αναμονής, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης του έδωσε μια επιταγή ύψους 7.000 ευρώ, η οποία όπως αποδείχθηκε ακάλυπτη και σφραγίστηκε. Όπως δήλωσε ο πελάτης:

Τον Ιούνιο είχα πάει εγώ, έγινε η κατάθεση στο λογαριασμό και μετά μου γύρισε ότι το αμάξι θα χρειαστεί 15 ημέρες για να το παραλάβω, ενώ ήταν μπροστά μου το αμάξι. Εκεί παραξενεύτηκα, το έψαξα όντως παραπάνω. Εγώ το προχώρησα με δικηγόρο, μετά ζήτησα τα χρήματά μου πίσω. Μετά αυτός συνέχεια μου έλεγε ότι θα σας βάλω τα χρήματα, θα στα βάλω. Μετά μου έδινε μία επιταγή, η επιταγή ήταν ακάλυπτη, ήταν ακάλυπτη, ήταν ακάλυπτη η επιταγή και την σφράγισα, τελικά την έχω την επιταγή σφραγισμένη,

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, μίλησε στο MEGA, επιμένοντας ότι γίνονται προσπάθειες να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που αγγίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, τις 600.000 ευρώ.

Περίπου προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα μας 5 με 6 μήνες. Θα βρεθεί λύση, διότι γι’ αυτό παλεύουμε και είμαστε εδώ,

ανέφερε ο Γιώργος Φαφούτης, ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Το MEGA παρουσίασε και την περίπτωση μίας γυναίκας, που αν και εξαπατήθηκε από τον ίδιο έμπορο, έπεσε πάλι μπροστά του κατά λάθος.

Η συγκεκριμένη κυρία, έχασε 9.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Έτσι αποφάσισε να αγοράσει άλλο αυτοκίνητο, τηλεφωνεί σε μια Ελένη και βρίσκεται ξανά, μπροστά στον ίδιο έμπορο.

Η αδελφή μου έχει χάσει 9.000 ευρώ από αυτόν τον απατεώνα. Η ειρωνεία είναι ότι προσπάθησε η κοπέλα να μαζέψει 4.000 ευρώ να πάρει ένα άλλο αμαξάκι. Παίρνει τηλέφωνο και το σηκώνει ο ίδιος, ένα όνομα “Ελένη”. Το σήκωσε ο ίδιος αναγνώρισε την φωνή του και του λέει: “είσαι αυτός;” και λέει “ναι, πως με ξέρετε;”, του λέει: “είμαι η Κατερίνα που μου έφαγες τα λεφτά” και ξέρω και άλλους ανθρώπους που την έχουν πατήσει άσχημα. Είναι κρίμα να χαθούνε και άλλα λεφτά,

υπογράμμισε ο αδελφός της γυναίκας που έπεσε θύμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα της συγκεκριμένης εταιρείας ξεπερνούν τα 150, ενώ το ποσό που δεν έχει επιστραφεί εκτιμάται ότι αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ.