Η McLaren Applied λανσάρει ηλεκτρικό πατίνι

Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος της McLaren αποτελείτο από τρεις εταιρίες, την McLaren Racing, την McLaren Automotive, και την McLaren Applied. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2021 ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι πούλησε την τελευταία στην Greybull Capital, με την McLaren Applied να διατηρεί τα γραφεία της στο MTC του Woking.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα ηλεκτρονικής της, το McLaren Electronics, κατασκευάζει εξαρτήματα όπως αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης για τις ομάδες F1.

Πρόσφατα, η McLaren Applied ίδρυσε μια start-up, την Lavoie, με τους Eliott Wertheimer και Albert Nassar να είναι οι συνιδρυτές της. Αυτοί προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Furosystems της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών ποδηλάτων και ηλεκτρονικών σκούτερ και έχουν υπόβαθρο σε προηγμένα διαστημικά συστήματα και προηγμένη ρομποτική. Καθώς έψαχναν για το νέο τους project, βρέθηκαν σε επαφή με το αφεντικό της McLaren Applied, Nick Fry και ίδρυσαν την εταιρία.

Η Lavoie παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό πατίνι, με τη ονομασία Series 1 και αναφέρει ότι αυτό κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα των Elva και Speedtail, ενώ διαθέτει και έναν καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης. Το Series 1 διαθέτει εξαιρετικά κομψό σχεδιασμό και ξεχωρίζει ο τριγωνικός προβολέας που είναι ενσωματωμένος στο τιμόνι, το οποίο διαθέτει επίσης ψηφιακή οθόνη για πλοήγηση ακριβείας.

Ο Eliott Wertheimer δήλωσε σχετικά:

Θέλαμε να φτιάξουμε ένα όχημα αξιόπιστο, άψογα λειτουργικό, ισχυρό, κομψό, προηγμένο τεχνολογικά και θέλαμε να το φτιάξουμε όπως θα κάναμε με ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα.

Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε συνδυάζοντας τη δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία με μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο υψηλότερο επίπεδο στους τομείς του αυτοκινήτου, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και των ηλεκτρονικών.

Η μπαταρία του, του χαρίζει μια αυτονομία περίπου 50 χλμ. ανά φόρτιση, με το πατίνι να διαθέτει και σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας μέσω πέδησης, ενώ μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις δύο ώρες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, παρά μόνο ότι το βάρος του είναι 16,5 κιλά, καθώς το πλαίσιο του είναι από μαγνήσιο.

Όλες οι πληροφορίες για το πατίνι, η τιμή του αλλά και το πότε θα λανσαριστεί στην αγορά το Series 1 θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...