Η Radical παρουσίασε το SR3 XXR, με κινητήρα 1,5-λίτρων 235 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Radical αποκάλυψε σήμερα τις πλήρεις προδιαγραφές του ολοκαίνουργιου SR3 XXR, το οποίο ενισχύει την αποδεδειγμένη φόρμουλα του SR3, καθώς με περισσότερες από 1.500 πωλήσεις μέχρι σήμερα, είναι πιθανώς ασφαλές να πούμε ότι το εν λόγω μοντέλο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της Radical Motorsport στην ιστορία.

Η βρετανική εταιρεία έχει επικεντρωθεί στις επιδόσεις, τη χρηστικότητα και την ανθεκτικότητα, διατηρώντας παράλληλα την ουσία αυτού που κάνει το SR3 το πιο επιτυχημένο πρωτότυπο σπορ αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Το SR3 XXR είναι διαθέσιμο για παραγγελία και παρουσιάζεται λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2023, όντας μια πιο εκλεπτυσμένη και σκληροπυρηνική έκδοση του υπάρχοντος αγωνιστικού.

Μηχανικά, η νέα έκδοση κινείται από έναν νέο κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από το τμήμα Radical Performance Engines (RPE) της εταιρίας. Η απόδοση του ανακοινώνεται στα 235 άλογα και μπορεί να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, γεγονός που καθιστά το SR3 XXR το πρώτο μοντέλο της Radical που μπορεί να λειτουργεί με οικολογικό καύσιμο.

Η XXR διαθέτει στάνταρ χαρακτηριστικά που δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμα ή ήταν προαιρετικά διαθέσιμα στο SR3, όπως νέο περιοριστή για τα pits, ενώ νέο είναι και το κεντρικό “shark fin” πτερύγιο, εμπνευσμένο από τα LMP αγωνιστικά, για το οποίο η Radical λέει ότι προσφέρει αεροδυναμικές βελτιώσεις στην είσοδο της στροφής και τη σταθερότητα μέσα σε αυτή.

Η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνει ένα carbon splitter και ένα carbon πίσω διαχύτη. Συνεχίζοντας, το SR3 XXR διαθέτει νέο σύστημα πέδησης, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AP Racing και προσφέρει βελτιωμένη απόδοση χάρη στη μείωση των μη αναρτημένων μαζών και στη βελτιωμένη αίσθηση του πεντάλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...