Η Radical παρουσίασε το πλήρως αναβαθμισμένο SR1 XXR

Σχετικά άρθρα

Η Radical παρουσίασε σήμερα την πιο εκτεταμένη σειρά ενημερώσεων και αναβαθμίσεων στο βασικό της μοντέλο, το SR1, τα τελευταία έξι χρόνια. Μετά τις εκδόσεις XXR στα μοντέλα SR3 και SR10, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι και το SR1 θα ευθυγραμμιστεί με αυτά, παρουσιάζοντας το SR1 XXR.

Από το λανσάρισμα του μοντέλου το 2012, το SR1 είναι το entry-level μοντέλο της Radical και το πρώτο βήμα στους αγώνες, όντας ιδανικό για λάτρεις που θέλουν να τρέξουν σε αγώνες με ένα αγωνιστικό εστιασμένο για την πίστα. Το SR1 XXR διαθέτει παρόμοιες σχεδιαστικές και μηχανικές βελτιώσεις με το SR3 XXR, εστιάζοντας στην ευκολία χρήσης και την ανθεκτικότητα, ενώ περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του, καθώς πλέον εξοπλίζεται με μια μεγάλη πίσω αεροτομή εμπνευσμένη από τα LMP αγωνιστικά.

Το SR1 XXR κινείται από έναν νέο κινητήρα 5ης γενιάς, χωρητικότητας 1.340 κ.εκ., που φέρει την υπογραφή της Radical. Εστιάζοντας στην απόδοση, την αξιοπιστία και τη μακροζωία, η Radical Performance Engines (RPE) αύξησε τα συνιστώμενα διαστήματα ανανέωσης του κινητήρα κατά 25%, παρουσιάζοντας τον νέο υγρόψυκτο, τετρακύλινδρο και 16βάλβιδο κινητήρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερο χρόνο στις πίστες για τους οδηγούς του SR1 XXR, μειωμένο χρόνο προθέρμανσης και αναβαθμίσεις διαχείρισης θερμότητας.

Έτσι, παρέχεται στους οδηγούς η δυνατότητα να κάνουν γύρους πιο γρήγορα και πιο δυνατά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, τα διαστήματα αλλαγής λαδιών έχουν επίσης αυξηθεί από έξι σε δέκα ώρες, ενώ υπάρχει ένα νέο σύστημα επαγωγής drive-by-wire. Άλλες αξιοσημείωτες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ενημερώσεις αντοχής, εξωτερικούς αισθητήρες θέσης για το κιβώτιο ταχυτήτων και νέα σχεδίαση αντλίας λαδιού, με βελτιωμένη ροή για το σύστημα λίπανσης.

Ταυτόχρονα, υπάρχει νέα κλιμάκωση για το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και βελτιώσεις στον ρυθμό ροής της κυλινδροκεφαλής. Περαιτέρω αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μείωση της μάζας στις μπιέλες, τους πείρους του στροφαλοφόρου άξονα και το σύστημα ανάφλεξης. Αυτές οι αναβαθμίσεις βελτιώνουν την απόκριση του κινητήρα και την ικανότητα οδήγησης, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία.

Το SR1 XXR είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από τη Radical Motorsport, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα το καλοκαίρι του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...