Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll και ο επενδυτικός όμιλός του, Yew Tree αύξησαν το μετοχικό τους μερίδιό στη βρετανική εταιρεία στο 28,29% -από περίπου 19%, που ήταν στις αρχές του έτους- μετά από μια σειρά επενδύσεων συνολικού ύψους περίπου £50 εκατ. (€57,3 εκατ.) τους τελευταίους μήνες.

Η προαναφερθείσα αύξηση της συμμετοχής του Καναδού επιχειρηματία και της επενδυτικής κοινοπραξίας έγινε ως μια προφανή προσπάθεια τους να εμποδίσουν την Geely να υποβάλει επιθετική προσφορά εξαγοράς, καθώς η τελευταία κατέχει το 7,6% της Aston Martin.

Εάν το μερίδιο της Yew Tree επρόκειτο να φτάσει το 29,99%, τότε απαιτείται από αυτήν να υποβληθεί υποχρεωτική προσφορά για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών σύμφωνα με τον κώδικα πρακτικής εξαγοράς. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι αρνούνται σθεναρά ότι υπάρχουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Η κοινοπραξία Yew Tree, της οποίας ηγείται ο Stroll, περιλαμβάνει τον λόρδο Anthony Bamford της JCB, τον δισεκατομμυριούχο Silas Chou από τον Χονγκ Κονγκ, τον δισεκατομμυριούχο των τηλεπικοινωνιών John McCaw και τον δισεκατομμυριούχο βιοτεχνολογίας Ernesto Bertarelli.