Πρόστιμο 2,1 εκατ. ευρώ στη Tesla για παραπλανητική διαφήμιση στη Νότια Κορέα

Σχετικά άρθρα

H αντιμονοπωλιακή αρχή της Νότιας Κορέας επέβαλε πρόστιμο 2,8 δισ. γουόν (2,1 εκατ. ευρώ) στη Tesla για φερόμενες παραβιάσεις του νόμου περί διαφήμισης. Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Νοτίου Κορέας δήλωσε πως η Tesla απέκρυψε από τους πελάτες της ότι η αυτονομία οδήγησης των αυτοκινήτων της επηρεάζεται σημαντικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Νοτίου Κορέας, η Tesla είχε υπερβάλει κατά την προβολή της αυτονομίας οδήγησης των αυτοκινήτων της με μία μόνο φόρτιση, της οικονομικής τους απόδοσης σε σχέση με τα βενζινοκίνητα οχήματα καθώς και των επιδόσεων των ταχυφορτιστών της, στον επίσημο τοπικό της ιστότοπο από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι πρόσφατα.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή, η αυτονομία των αυτοκινήτων της Tesla περιορίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες έως και 50,5% σε σύγκριση με αυτό που αναφέρεται στην ιστοσελίδα της,

Στον ιστότοπό της, η Tesla παρέχει συμβουλές χειμερινής οδήγησης, όπως προετοιμασία οχημάτων με εξωτερικές πηγές ενέργειας και χρήση της ενημερωμένης εφαρμογής Energy για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά δεν αναφέρει την απώλεια αυτονομίας οδήγησης σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Το 2021, η Citizens United for Consumer Sovereignty, καταναλωτική οργάνωση της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι η εμβέλεια οδήγησης των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων μειώνεται έως και 40% σε χαμηλές θερμοκρασίες όταν οι μπαταρίες χρειάζονται θέρμανση, της Tesla μάλιστα ακόμη περισσότερο.

Η Επιτροπή θα εξετάσει πιθανή επιβολή συμπληρωματικού προστίμου 1 εκατ. γουόν στην αμερικανική εταιρεία για παραβιάσεις του Νόμου περί Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αναφέροντας ότι η Tesla δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες στους καταναλωτές για την πολιτική ακύρωσης.

Από το 2015 που ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στη Νότια Κορέα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Tesla είχε πωλήσει 45.812 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα.

Διάβασε ακόμη

Τα ηλεκτρικά χάνουν έως και το 32% της αυτονομίας τους σε χαμηλές θερμοκρασίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...