Με την τιμή των καυσίμων να στέλνει τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας για ανεφοδιασμό στις γειτονικές χώρες, οι πρατηριούχιοι της Βόρειας Ελλάδας κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για να αντιστρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να συρρέουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Έτσι οι πρατηριούχοι έχουν προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμοστεί, αρχικά δοκιμαστικά, το Fuel Pass μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε οι πολίτες να μην πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες για να ανεφοδιάσουν με καύσιμο τα οχήματα τους, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές.

Όπως ανέφερε χαρακτηρισιτκά:

Ζητήσαμε να γίνει αυτό δοκιμαστικά έστω και σε μια πόλη προκειμένου να καταλάβει η πολιτεία ότι το επιπλέον έσοδο που θα έχει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και πως θα ισοσκελίσει τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Δηλαδή οι αυξημένες πωλήσεις θα φέρουν εξισορρόπηση στα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Εξάλλου τι ζητήσαμε; Να εφαρμοστεί αυτό δοκιμαστικά. Έστω ας γίνει αυτό πρώτα στη Κομοτηνή, να γίνει μια άσκηση και θα δουν ότι θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα είναι 1,851 ευρώ/λίτρο, όταν στη Βουλγαρία είναι 1,287 ευρώ/λίτρο και στη Βόρεια Μακεδονία 1,285 ευρώ/λίτρο. Αντίστοιχα, οι τιμή του diesel στην Ελλάδα είναι 1,796 ευρώ/λίτρο, στη Βουλγαρία 1,515 ευρώ/λίτρο και στη Βόρεια Μακεδονία 1,325 ευρώ/λίτρο.