Η SsangYong, η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία από τη Νότια Κορέα, εξαγοράστηκε πέρυσι από το KG Group και ο νέος ιδιοκτήτης της σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της εταιρίας σε KG Mobility, με τα μοντέλα να πωλούνται με το λογότυπο KG. Η αλλαγή του ονόματος θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του KG Group, Kwak Jea-sun, ο οποίος τόνισε:

Το όνομα SsangYong Motor συνοδεύεται με καλές αναμνήσεις, αλλά έχει επίσης μια οδυνηρή εικόνα. Από τώρα, όλα τα αυτοκίνητα της SsangYong που θα βγαίνουν στον κόσμο θα ονομάζονται KG. Ακόμη και με την αλλαγή του ονόματος, η ιστορία της SsangYong Motor δεν θα αλλάξει.

Η SsangYong ιδρύθηκε ως αυτοκινητοβιομηχανία με το όνομα Dong-hwan Motor το 1954 και το 1963 συγχωνεύτηκε με την Dongbang Motor για να δημιουργήσει την Ha Dong-hwan Motor Corporation. Το 1977, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Dong-A Motor και το 1984 εξαγοράστηκε από την Keohwa. Το 1986 αγοράστηκε από το SsangYong Business Group και πήρε το όνομα SsangYong Motor το 1988.

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία εξαγοράστηκε αργότερα από την Daewoo, ενώ ακολούθησαν η κινεζική SAIC Motor και η ινδική Mahindra & Mahindra. Πέρυσι άλλαξε για μια ακόμη φορά χέρια, με το KG Group να γίνεται ο ιδιοκτήτης της.

Η αλλαγή του ονόματος σηματοδοτεί και την αλλαγή στην επιχειρηματική στρατηγική της SsangYong, από μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εταιρεία κινητικότητας.