Η Cadillac ανακοίνωσε τα πλάνα της για είσοδο στη Formula 1 με τον Andretti

Σχετικά άρθρα

Η General Motors μόλις ανακοίνωσε τα σχέδια της για να εισέλθει στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με την κορυφαία αμερικάνικη ομάδα Andretti Autosport.

Στην ανακοίνωσή τους, ο Andretti και η Cadillac αποκάλυψαν το πλάνο τους για μια αμιγώς αμερικανική ομάδα ως απάντηση στην έκκληση της FIA για εκδήλωση ενδιαφέροντος, με την ομάδα να ονομάζεται Andretti Cadillac.

Σε δήλωση του, ο Michael Andretti, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Andretti Global, τόνισε:

Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε την Andretti Global και την οικογένεια των αγωνιστικών ομάδων της και έχουμε πάντα τα μάτια μας στο τι θα ακολουθήσει. Αισθάνομαι ότι είμαστε κατάλληλοι για να είμαστε μια νέα ομάδα της Formula 1 και μπορούμε να δώσουμε αξία στη σειρά και στους συνεργάτες μας και ενθουσιασμό στους οπαδούς.

Είμαι περήφανος που έχουμε την GM και την Cadillac δίπλα μας καθώς επιδιώκουμε αυτόν τον στόχο. Η GM και η Andretti μοιράζονται μια κληρονομιά που γεννήθηκε από την αγάπη για τους αγώνες. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε τα πάθη μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αφοσίωσή μας στη καινοτομία για να δημιουργήσουμε μια αληθινή αμερικανική προσφορά στην F1.

Παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα να συμμετάσχει επίσημα στο πρωτάθλημα της F1, αλλά η σεζόν του 2026 είναι αρκετά ρεαλιστικό σενάριο. Η πιθανή ομάδα θα προμηθεύεται αρχικά ένα πελατειακό power unit, αλλά τόσο η Andretti όσο και η Cadillac πρόκειται να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη ως μέρος μιας συνεργασίας.

Η ομάδα θα λειτουργεί κυρίως από τα νέα κεντρικά γραφεία της Andretti Global που είναι υπό κατασκευή στο Fishers της Ιντιάνα και θα είναι έτοιμα για λειτουργία το 2025. Μια δορυφορική εγκατάσταση θα υπάρχει πιθανώς και στην Αγγλία, βοηθώντας τα άλλα αγωνιστικά ενδιαφέροντα του Andretti.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...