Η Toyota μας δείχνει το εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος

Σχετικά άρθρα

Στην CES η Toyota Boshoku παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρωτότυπα που μας δείχνουν το πως θα είναι τα εσωτερικά των αυτόνομων αυτοκινήτων του αύριο.

Το πρώτο ονομάζεται MX221 και έχει σχεδιαστεί για αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 και έτσι διαθέτει τιμόνι. Έχει τέσσερις διαμορφώσεις, με την MX Pass να διαθέτει 4 θέσεις σε κλασσική διάταξη, η MX Plus έχει τέσσερις θέσεις τοποθετημένες αντικρυστά, η ΜΧ Prime εστιάζει στη πολυτέλεια, ενώ η MX Access υποστηρίζει αναπηρικό αμαξίδιο.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με μια τεχνολογία που με χρήση καμερών και αισθητήρων στα καθίσματα, καταλαβαίνει την θέση, το μέγεθος και την στάση του σώματος των επιβατών, ρυθμίζοντας αυτόματα το κάθισμα και την ζώνη ασφαλείας ώστε αυτός να κάθεται πιο άνετα, ενώ ο αυτόματος κλιματισμός παρακολουθεί την θερμοκρασία γύρω από τον κάθε επιβάτη, θερμαίνοντας ή ψύχοντας την περιοχή αυτή.

Επιπλέον διαθέτει μια τεχνολογία που ανιχνεύει τα συναισθήματα των επιβατών, προσαρμόζοντας κατάλληλα το σύστημα κρυφού φωτισμού, αλλά και ψεκάζοντας ένα άρωμα, ώστε να κάνει τους επιβάτες να ηρεμήσουν και να διώξουν το άγχος. Τέλος υπάρχει UV-C συσκευή απολύμανσης, αναδιπλούμενο σύστημα ψυχαγωγίας, φωτιζόμενα πάνελ και άλλα.

Το δεύτερο πρωτότυπο ονομάζεται Moox και έχει σχεδιαστεί για πλήρως αυτόνομα οχήματα επιπέδου 5, με τις οθόνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εσωτερικό του. Μια σειρά από αισθητήρες στα καθίσματα καθορίζουν τα επίπεδα κόπωσης και άγχους του οδηγού και το αυτοκίνητο προσαρμόζεται κατάλληλα (αλλάζοντας τη μουσική, το άρωμα και τον φωτισμό) ώστε οι επιβάτες να χαλαρώσουν.

Επίσης οι επιβάτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας τα χέρια τους ως χειριστήρια, χάρη στη τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...