Το Ram 1500 Revolution BEV Concept έκανε το ντεμπούτο του στο περιθώριο της φετινής CES στο Λας Βέγκας, με το πρωτότυπο ηλεκτρικό pickup να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, με την εταιρία να μην αποκαλύπτει την απόδοση τους.

Το pickup εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, με τους πίσω τροχούς να μπορούν να στρίψουν έως και 15 μοίρες, με την αρχιτεκτονική του να είναι 800 volt και να υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως και 350 kW, που χαρίζει αυτονομία 160 χιλιομέτρων με 10 λεπτά φόρτισης.

Διαθέσιμος είναι και ένας επαγωγικός φορτιστής ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για οικιακή χρήση και μετακινείται αυτόματα στη κατάλληλη θέση για ασύρματη φόρτιση.

Το Ram 1500 Revolution BEV Concept βασίζεται στην STLA Frame body-on-frame πλατφόρμα, έχει ζάντες 24″ με φωτιζόμενα κεντρικά καπάκια, εκτός δρόμου ελαστικά 35″. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο οθόνες 14,2″ η κάθε μια, με την μια να είναι αποσπώμενη και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet.

Επιπλέον συναντάμε head-up display επαυξημένης πραγματικότητας και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η καρότσα του είναι επεκτάσιμη και χωρά αντικείμενα μήκους έως 5,5 μέτρων. Η έκδοση παραγωγής του θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης από 204 έως σχεδόν 900 ίππων, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα έως 118 kWh. Επιπλέον θα υπάρχει και μια έκδοση με ένα κινητήρας βενζίνης να λειτουργεί ως ranger extender φορτίζοντας τη μπαταρία.