Η Opel έκανε γνωστό πως ανακαλεί 212 Crossland X και Grandland X στην Ελλάδα, παραγωγής 2017 – 2018 επειδή σε αυτά, λόγω παρέκκλισης στην παραγωγή, αλλά και λόγω μόλυνσης του κυκλώματος λαδιού από σωματίδια που έχουν αποκολληθεί από τον ιμάντα χρονισμού, τα αυτοκίνητα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση ή/και απώλεια της υποβοήθησης πέδησης, με αποτέλεσμα την δυσκολία να ακινητοποιηθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης.

Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμη και απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού προκειμένου να βελτιωθεί η διάγνωση στο σύστημα υποβοήθησης πέδησης και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος μείωσης ή/και απώλειας της υποβοήθησης πέδησης. Επίσης θα ελεγχθούν και τα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να καταστραφούν/φράξουν από φθορά του ιμάντα χρονισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού, σε έναν Συνεργάτη του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ελεγχθεί και, εάν είναι απαραίτητο, να ενημερωθεί το λογισμικό του οχήματός τους με σκοπό να βελτιωθεί η διάγνωση του συστήματος υποβοήθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Opel στο τηλέφωνο 210 6700550 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).