Το τμήμα M της BMW γιορτάζει τις πωλήσεις ρεκόρ παγκοσμίως για το 2022, παραδίδοντας 177.257 οχήματα, ήτοι μια αύξηση κατά 8,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για να διατηρηθεί η ανοδική τάση, το Μ τμήμα ετοιμάζει νέα μοντέλα για το 2023.

Το πρώτο από αυτά στο δρόμο είναι η M3 CS, και σήμερα έγινε γνωστό ότι θα κάνει το ντεμπούτο της το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου στον 24ωρο αγώνα στην πίστα της Daytona. Η επιλογή του αγώνα δεν είναι τυχαία, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του αγωνιστικού BMW M Hybrid V8 LMDh.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η νέα γενιά της M3 CS θα κινείται από τον γνωστό 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα της M4 CSL, με την απόδοση του να ανέρχεται στα 550 άλογα στις 6.250 σ.α.λ. και η ροπή στα 650 Nm, μεταξύ 2.750 σ.α.λ. και 5.950 σ.α.λ.

Το μοντέλο θα παραμένει στη παραγωγή για μόλις 11 μήνες, μιας και θα κατασκευάζεται από τον Μάρτιο του 2023 έως και τον Φεβρουάριο του 2024. Η νέα M3 CS θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με το σύστημα τετρακίνησης xDrive, με τον κινητήρα να συνδυάζεται μόνο με το 8-τάχυτο αυτόματου κιβωτίου M Steptronic.

Θα φέρει ενεργή M ανάρτηση, M ενεργό διαφορικό, νέα εξάτμιση, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, carbon καπό και οροφή. Στον βασικό εξοπλισμό θα συναντάμε τα bucket καθίσματα, με το μοντέλο να εστιάζει στη μείωση του βάρους και θα ξεχωρίζει από το νέο μπροστινό spoiler, από τα ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα και από τις μεγαλύτερες ζάντες.