Το γεγονός πως ο Lewis Hamilton και η Mercedes δεν έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής νέο συμβόλαιο είναι κάτι που δεν αγχώνει τον Toto Wolff, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε πως ο Βρετανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα παραμείνει για πάντα στην ομάδα, αρχικά ως οδηγός, για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας κάποια θέση στην Mercedes.

Όπως είπε ο Wolff:

Τα τελευταία 10 χρόνια η μεταξύ μα σχέση έχει μεγαλώσει, έχοντας ξεπεράσει τα στενά επαγγελματικά όρια. Οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο πιθανότατα θα είναι μια ασήμαντη υπόθεση και καθυστέρησε λόγω της περιόδου των εορτών.

Ο Hamilton από τη μεριά του έχει δηλώσει:

Σκοπεύω να κάνω ένα πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα μου. Πραγματικά, δεν ξέρω τι επιφυλάσσουν τα επόμενα πέντε χρόνια, νομίζω ότι ακόμα προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Δημοσιεύματα από τη Γαλλία θέλουν τον Hamilton να επιδιώκει συμβόλαιο ύψους 70 εκατ. ευρώ ετησίως για τη διετία 2024 – 2025, χωρίς μπόνους, με τα 15 εκατ. ευρώ να δίνονται ως χρηματοδότηση στο ίδρυμα του, το Mission 44. Επιπλέον ο Hamilton στοχεύει σε μια 10ετη συμφωνία ως πρεσβευτής της Mercedes-Benz έως το 2035, με “μισθό” 25 εκατ. ευρώ ετησίως.