Η Honda κατασκεύασε το 30.000.000στό αυτοκίνητο της στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Honda ξεκίνησε την παραγωγή του Accord στο πρώτο εργοστάσιο της στο Marysville του Οχάιο την 1η Νοεμβρίου 1982, και έγινε η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που παρήγαγε αυτοκίνητα της στις Η.Π.Α.

Σήμερα, 40 χρόνια αργότερα, η Honda έκανε γνωστό ότι ξεπέρασε το ορόσημο παραγωγής 30 εκατομμυρίων οχημάτων στα εργοστάσια της στην Αλαμπάμα, τη Τζόρτζια, την Ιντιάνα και το Οχάιο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Honda έχει επενδύσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στις ΗΠΑ, από τα οποία -το 2022- βγήκαν πάνω από τα 2/3 όλων των οχημάτων της Honda και της Acura που πωλήθηκαν στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, επί του παρόντος παράγονται στα πέντε εργοστάσια αυτοκινήτων της εταιρείας -στην Αλαμπάμα, την Ιντιάνα και το Οχάιο- δώδεκα μοντέλα και pickup των Honda και Acura, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών εκδόσεων των Honda Accord και CR-V.

Οι κινητήρες, τα κιβώτια ταχυτήτων και τα υβριδικά συστήματα που τροφοδοτούν αυτά τα οχήματα παράγονται στο Οχάιο, την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια. Η Honda απασχολεί σχεδόν 17.000 εργαζόμενους στις οκτώ εγκαταστάσεις παραγωγής που συμβάλλουν σε ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,3 εκατομμυρίων οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...