FBI: Τα αυτόνομα αυτοκίνητα δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τρομοκρατικές επιθέσεις

Σχετικά άρθρα

Κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας και το FBI φοβάται πως αυτά θα μπορούν να μετατραπούν σε όπλα από τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray έδωσε το παρόν στο Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και εξέφρασε τις ανησυχίες του για το κατά πόσο τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, λέγοντας πως αυτά θα μπορούσαν να γίνουν ένα εργαλείο πρόκλησης σωματικής βλάβης και μια πολύτιμη πηγή προσωπικών δεδομένων.

Όταν μιλάτε για αυτόνομα οχήματα, είναι προφανώς κάτι για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι, όπως όλοι. Αλλά υπάρχουν απειλές από τις οποίες πρέπει να προφυλαχθούμε, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από το προφανές.

Ένας από αυτούς είναι ο κίνδυνος να υπάρχουν τρόποι σύγχυσης ή παραμόρφωσης των αλγορίθμων για να προκληθεί σωματική βλάβη. Ένα διαφορετικό είδος απειλής που μας ανησυχεί είναι ο τεράστιος όγκος δεδομένων που συγκεντρώνουν τα αυτόνομα οχήματα. Και κάθε φορά που συγκεντρώνει κάποιος τόσα πολλά ευαίσθητα δεδομένα, γίνεται ένας πολύ δελεαστικός στόχος,

είπε ο Wray ο οποίος ανησυχεί ιδιαίτερα για το αυξανόμενο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης της Κίνας, συμπληρώνοντας πως η Κίνα έχει επίσης το μεγαλύτερο πρόγραμμα hacking από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

ΠηγήFox News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr