Το 8ο Forza Motorsport θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη, με το νέο παιχνίδι να είναι διαθέσιμο στα Xbox Series X|S, PC, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Ο νέος τίτλος χαρακτηρίζεται ως “το πιο τεχνικά προηγμένο racing παιχνίδι που έγινε ποτέ”.

Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Turn 10 Studios και διαθέτει εκπληκτικά γραφικά με εντυπωσιακές αντανακλάσεις, πλήρως δυναμικό σύστημα αλλαγής ώρας, και αλλαγές καιρού που επηρεάζουν το κράτημα. Στην αρχή θα διαθέτει περισσότερα από 500 αυτοκίνητα και 20 πίστες, με τα 100+ αυτοκίνητα να είναι νέα στο παιχνίδι, ενώ 5 θα είναι και οι νέες πίστες.

Υποστηρίζει ανάλυση έως 4K στα 60 fps και Ray Tracing στο Xbox Series X. Το physics σύστημα του παιχνιδιού έχει βελτιωθεί κατά 48 φορές σε ότι έχει να κάνει την πιστότητά του, ενώ έχουν προστεθεί διάφορες συνθέσεις ελαστικών, αλλά και η δυνατότητα διαχείριση των ελαστικών και των καυσίμων.

Επίσης θα υπάρχουν 800 αναβαθμίσεις για τα αυτοκίνητα, με την Turn 10 Studios να λέει πως αναβαθμισμένος θα είναι και ο ήχος του νέου παιχνιδιού, μιας και θα υποστηρίζει Dolby Atmos.