Η Alfa Romeo αυξάνει την παραγωγή της Tonale για να καλύψει τη ζήτηση

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis προσθέτει δεύτερη βάρδια παραγωγής στο εργοστάσιό της Alfa Romeo στο Pomigliano στη νότια Ιταλία, με σκοπό να αυξήσει τη παραγωγή της Tonale, για να καλύψει τη πρόσθετη ζήτηση του μοντέλου στις αγορές εκτός Ευρώπης και κυρίως των ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Tonale ξεκίνησαν την άνοιξη του 2022, ενώ το μοντέλο λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία. Με τις πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, όπου θα πωλείται μόνο ως plug-in υβριδικό, να ξεκινούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Stellantis αυξάνει τη παραγωγή του ιταλικού SUV στα 400 αυτοκίνητα ημερησίως, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του.

Επιπλέον, το εργοστάσιο του Pomigliano θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή του Dodge Hornet, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική και δεν είναι τίποτα άλλο από μια rebadged έκδοση της Alfa Romeo Tonale.

Σύμφωνα με το εργατικό σωματείο FIM, η προσθήκη της δεύτερης βάρδιας στη γραμμή παραγωγής της Tonale στο Pomigliano θα τερματίσει τις προσωρινές απολύσεις 1.600 εργαζομένων. Στο εν λόγω εργοστάσιο παράγεται και το Fiat Panda, με τη Stellantis να περικόπτει τη μια βάρδια παραγωγής του μικρού δημοφιλούς μοντέλου της. Το σωματείο αναφέρει η παραγωγή στο εργοστάσιο αυξήθηκε κατά 34% το 2022, φτάνοντας τις 165.000 μονάδες. Από αυτές, οι 20.000 ήταν Tonale και οι 145.000 ήταν Panda.

Η Alfa Romeo πούλησε 11.171 Tonale στην Ευρώπη το 2022, με τις 4.661 εξ αυτών να ταξινομούνται στην Ιταλία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Jean-Philippe Imparato δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι παραγγελίες για την Tonale θα άγγιζαν τις 35.000 στα τέλη του 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα