Η Rivian γιορτάζει την παραγωγή 25.000 οχημάτων

Σχετικά άρθρα

To 2022 ήταν το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής για τη Rivian, με την αμερικάνικη εταιρία να κατασκευάζει το περασμένο έτος 25.051 οχήματα και να παραδίδει στους πελάτες της τα 20.332.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη Normal του Ιλινόις λειτουργεί σε δύο βάρδιες και έχει ήδη επιτύχει ρεκόρ παραγωγής 200 οχημάτων ημερησίως. Υποθέτοντας ότι ένας τέτοιος ρυθμός θα είναι σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Rivian θα μπορούσε να παράξει πάνω από 60.000 αυτοκίνητα.

Ένα εξίσου σημαντικό πράγμα για τη Rivian είναι οι βελτιώσεις και οι αλλαγές που εφαρμόζονται σε όλα τα μοντέλα, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μάθησης από την αρχική παραγωγή, καθώς και ανταποκρίσεις σε ορισμένους περιορισμούς προμήθειας ανταλλακτικών. Αυτό είναι φυσιολογικό για μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία πρέπει να προσαρμόσει ορισμένες διαδικασίες για να βελτιώσει τη αποδοτικότητα της.

Ο αυξημένος όγκος παραγωγής θα συμβάλει στη μείωση της αναμονής, που στην περίπτωση των προπαραγγελιών για τα R1T/R1S ξεπερνά τις 100.000 μονάδες, και θα φέρει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στη κερδοφορία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...