FIA: Άνοιξε επίσημα η υποβολή αιτήσεων για είσοδο νέας ομάδας στην F1

Σχετικά άρθρα

Παρά τις διαφωνίες της πλειοψηφίας (8 από τις 10) των ομάδων της F1, η FIA ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων υποψήφιων ομάδων που επιθυμούν να εισέλθουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο μέλλον.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως:

Καλωσορίζει το ενδιαφέρον από φορείς που έχουν σοβαρή πρόθεση να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος να αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δημοτικότητας και της ανάπτυξης του πρωταθλήματος.

Όλες οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο, με την αξιολόγηση της κάθε αίτησης να καλύπτει ιδιαίτερα τις τεχνικές δυνατότητες και τους πόρους της υποψήφιας ομάδας, την ικανότητα της ομάδας να συγκεντρώσει και να διατηρήσει επαρκή χρηματοδότηση που θα επιτρέψει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα σε ανταγωνιστικό επίπεδο, καθώς και την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Για πρώτη φορά, κάθε υποψήφια ομάδα θα εξεταστεί το πώς θα διαχειριστεί την πρόκληση της βιωσιμότητας και πώς σχεδιάζει να επιτύχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2030. Επιπλέον, οποιαδήποτε μελλοντική ομάδα της F1 θα πρέπει να δείξει πώς σκοπεύει να επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της συμμετοχής της στο άθλημα.

Τα συνολικά μακροπρόθεσμα συμφέροντα του πρωταθλήματος, στα οποία εμπλέκονται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα καθορίσουν ποιοι υποψήφιοι θα επιλεγούν.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε:

Η ανάπτυξη και η απήχηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι σε πρωτοφανή επίπεδα. Η FIA πιστεύει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία πληρούν τα κριτήρια επιλογής, να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον να εισέλθουν στο πρωτάθλημα.

Για πρώτη φορά, ως μέρος των προϋποθέσεων επιλογής, ζητάμε από τους υποψηφίους να ορίσουν πώς θα πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας της FIA και πώς θα έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω του αθλητισμού.

Η διαδικασία είναι μια λογική επέκταση της θετικής αποδοχής των κανονισμών της F1 από 2026 για τα power units από κατασκευαστές κινητήρων, που έφερε την Audi στη Formula 1 και δημιούργησε ενδιαφέρον μεταξύ άλλων πιθανών συμμετεχόντων.

Διάβασε ακόμα

FIA: Η F1 πρέπει να ενθαρρύνει και όχι να απορρίπτει νέες ομάδες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr