Και φέτος το Consumer Reports ανακοίνωσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα αυτοκίνητα, όπως επίσης και τα καλύτερα μοντέλα του έτους.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι το Consumer Reports, θα σου αναφέρω πως πρόκειται για έναν Αμερικάνικο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με ιστορία 80+ ετών που δεν στηρίζεται με διαφημίσεις και αγοράζει τα αυτοκίνητα (και τα υπόλοιπα προϊόντα) που δοκιμάζει – δεν είναι “δημοσιογραφικά”. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ως στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, με τους Αμερικάνους να δείχνουν ιδιαίτερη σημασία στο τι προτείνει και στο τι δεν προτείνει το Consumer Reports για αγορά.

1Οι καλύτερες και οι χειρότερες εταιρίες

Φέτος στη πρώτη θέση βρίσκεται η BMW, με την περσινή νικήτρια Subaru να υποχωρεί στη 2η θέση. Στη 3η θέση συναντάμε την MINI, με την Lexus να βρίσκεται στη 4η θέση. Ακολουθούν η Honda, η Toyota, η Genesis και η Mazda. Στον πάτο της λίστας βρέθηκε η Land Rover και η Jeep.

2

Το Consumer Reports για να καταλήξει στις αποφάσεις του και να δημιουργήσει τον πίνακα που βλέπεις (Brand Report Card) υπολόγισε τη γενική βαθμολογία, την βαθμολογία της δοκιμής, την αξιοπιστία των μοντέλων κάθε μάρκας, την ικανοποίηση των ιδιοκτητών, τις εκπομπές ρύπων και την παρεχόμενη ασφάλεια. Ο πίνακας παρουσιάζει τον μέσο όρο όλων αυτών των βαθμολογιών ανά εταιρία.

Όσο για την απουσία κάποιων εταιριών, το Consumer Reports λέει ότι κάθε μάρκα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 μοντέλα με δεδομένα δοκιμών και αξιοπιστίας για να συμπεριληφθεί. Κατά συνέπεια, Fiat, Maserati, Polestar, Ram και Rivian δεν εμφανίζονται στον πίνακα.

4Τα 10 καλύτερα

Η συνολική βαθμολογία κάθε αυτοκινήτου καταρτίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η βαθμολογία που πήρε το κάθε αυτοκίνητο κατά την δοκιμή, τη μέση κατανάλωσή του, τον βαθμό αξιοπιστίας του, την ικανοποίηση των πελατών, τα συστήματα υποβοήθησης που έχει, όπως και την ασφάλεια που προσφέρει μέσω των αποτελεσμάτων των δοκιμών πρόσκρουσης.

Τα 6 από τα 10 μοντέλα ήταν Ιαπωνικά, δύο Κορεάτικα και τα δύο Αμερικάνικα. H Toyota κυριάρχησε αφού 4 μοντέλα της (3 Toyota και 1 Lexus) βρίσκονται ανάμεσα στα 10 καλύτερα.

Φέτος ο οργανισμός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στην αξιοπιστία, στην ικανοποίηση των ιδιοκτητών και στην οικονομία καυσίμου. Επίσης έκρινε θετικότερα τα μοντέλα που εξοπλίζονται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος στον βασικό εξοπλισμό. Έτσι τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία είναι τα ακόλουθα:

5Κάτω από 25.000 δολάρια

6Small Car: Toyota Corolla Hybrid

7

8Subcompact SUV: Toyota Corolla Cross

9

10Μεταξύ 25.000 – 35.000 δολάρια

11Small SUV: Subaru Forester

12

13Compact Pickup Truck: Ford Maverick Hybrid

14

15Midsized Sedan: Toyota Camry Hybrid

16

17Electric: Nissan Leaf

18

19Μεταξύ 35.000 – 45.000 δολάρια

20Two-Row SUV: Hyundai Santa Fe Hybrid

21

22Midsized, Three-Row SUV: Kia Telluride

23

24Πάνω από 45.000 δολάρια

25Luxury SUV: Lexus NX350h

26

27Electric: Tesla Model 3

28