Στη Καλιφόρνια τα νέα παγκόσμια κεντρικά γραφεία μηχανικών της Tesla

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk ανακοίνωσε σήμερα, μαζί με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, πως τα νέα παγκόσμια κεντρικά γραφεία μηχανικών της Tesla θα είναι στη Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, τα γραφεία θα στεγαστούν στα πρώην κεντρικά γραφεία της Hewlett-Packard στο Πάλο Άλτο.

Ο Musk χαρακτήρισε την κίνηση ως “ποιητική μετάβαση από την εταιρεία που ίδρυσε τη Silicon Valley στην Tesla”, με τα γραφεία να ονομάζονται HQ2 και σύμφωνα με πληροφορίες η Tesla θα προσλάβει σε αυτά μηχανικούς για ανάπτυξη έρευνας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τη δέσμευση της Καλιφόρνια να υποστηρίξει την Tesla,

είπε ο Newsom, προσθέτοντας ότι έχει συνεργαστεί με τον Musk για δεκαετίες και μάλιστα αγόρασε ένα από τα πρώτα Roadster της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ανακοίνωση έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια αφότου ο Musk μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Ώστιν του Τέξας. Εκείνη την εποχή, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι είχε μεταφέρει την κύρια έδρα της Tesla επειδή ήταν δύσκολο για τους υπαλλήλους να αντέξουν οικονομικά σπίτια στην Bay Area.

Ο Musk και ο Newsom είχαν διαφωνίες στο παρελθόν. Το 2020, ο δισεκατομμυριούχος απείλησε να αποσύρει όλες τις επιχειρήσεις της Tesla από την Καλιφόρνια επειδή διαφωνούσε με την ανταπόκριση της πολιτείας στην πανδημία, για την υπερφορολόγηση και για την επιβολή υπερβολικών κανόνων και κανονισμών.

Η πολιτεία έχει επίσης ξεκινήσει μια σειρά ρυθμιστικών ερευνών σχετικά με τη μεταχείριση της Tesla προς τους εργαζομένους της, καθώς και το μάρκετινγκ της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Πέρυσι, μια ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla, ισχυριζόμενη φυλετικές διακρίσεις στο εργοστάσιο της στο Fremont, βασιζόμενη σε “εκατοντάδες καταγγελίες από εργαζομένους”.

Πιο πρόσφατα, το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια κατηγόρησε την εταιρεία ότι παραπλανούσε σκόπιμα τους πελάτες στη διαφήμιση για τις λειτουργίες Autopilot και Full Self-Driving.

Παρά τη μετακόμιση στο Τέξας, η αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να παράγει πολλά από τα αυτοκίνητά της στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια και εξακολουθεί να διατηρεί τα προηγούμενα κεντρικά της γραφεία στο Πάλο Άλτο. Η Tesla απασχολεί περίπου 47.000 εργαζόμενους στην Καλιφόρνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...