Marko: Το νέο μονοθέσιο της Mercedes δεν θα είναι ανταγωνιστικό από την αρχή

Σχετικά άρθρα

Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν πιστεύει ότι η νέα σχεδιαστική ιδέα που ετοιμάζει η Mercedes για το φετινό της μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστική από την αρχή, δηλώνοντας ότι είναι απίθανο η Mercedes να είναι ένας από τους φετινούς διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του ο Marko είπε:

Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι απρόσιτος για τη Mercedes. Η Mercedes δεν έχει ένα πρόβλημα με το concept της για τη νέα σεζόν, αλλά πολλά. Η λύση δεν ήρθε τον χειμώνα.

Δεν μπορείς να σχεδιάσεις δύο ή τρία αυτοκίνητα. Αν έρθει τώρα ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, θα είναι δύσκολο λόγω του budget cap. Και το νέο αυτοκίνητο δεν θα είναι ανταγωνιστικό από την αρχή και έτσι αυτό θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Τους λείπουν οι τρεις ημέρες δοκιμών και η αγωνιστική εμπειρία.

Ο Marko ήταν επικριτικός και για τη φετινή απόδοση της Ferrari, λέγοντας:

Σε έναν μόνο γύρο είναι εκεί, σίγουρα θα μας πάρουν την pole position κάποιες φορές. Αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόοδος.

Τέλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις ορισμένων πως ήδη η Red Bull είναι φετινή πρωταθλήτρια, αφού τόνισε:

Όλες αυτές οι φωνές ευφορίας που μας κάνουν παγκόσμιους πρωταθλητές [είναι] εντελώς υπερβολικές. Το Μπαχρέιν, η σκηνή του πρώτου αγώνα, είναι μια ιδιαίτερη πίστα όσον αφορά τη φθορά των ελαστικών. O αγώνας εκεί ήταν καλός για εμάς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι αγώνες θα είναι το ίδιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...