Russell: Δεν ήμουν τυχερός με το setup στη Σαουδική Αραβία όπως είπε ο Lewis

Σχετικά άρθρα

Ο George Russell δήλωσε σήμερα πως δεν ήταν τυχερός με το setup που διάλεξε στο GP της Σαουδικής Αραβίας, ακυρώνοντας με τον τρόπο του τα σχόλια που είχε κάνει προ δύο εβδομάδων ο Lewis Hamilton.

Ο Hamilton που τερμάτισε 6ος στη Σαουδική Αραβία, 2 θέσεις και 5,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Russell, είχε δηλώσει:

Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Υπήρχε σαν επιλογή 50-50. Εγώ διάλεξα έναν τρόπο και εκείνος άλλον. Τις περισσότερες φορές, ο τρόπος που επιλέγει ο George είναι λάθος. Σήμερα έτυχε να δουλέψει. Έτσι, μπορούσα μόνο να φτάσω τον ρυθμό του παρά να είμαι πιο γρήγορος αυτό το Σαββατοκύριακο. Αλλά θα δουλέψω σκληρά για να βεβαιωθώ ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση την επόμενη φορά.

Από τη Μελβούρνη ο Russell απάντησε με τον τρόπο του στον Hamilton, λέγοντας:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καθόλου τύχη σε αυτό. Εξαρτάται από την προετοιμασία που κάνεις πριν από τον αγώνα και τις αλλαγές που κάναμε μέσα σε μια νύχτα.

Ήξερα ότι θα ήταν η σωστή κατεύθυνση με τη δουλειά που κάναμε με την ομάδα και πίστευα ότι θα ήταν καλύτερο από το setup που επέλεξε ο Lewis. Νομίζω ότι ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Ήμουν ευχαριστημένος με την κατεύθυνση που πήρα και τη δουλειά που κάνω με τους μηχανικούς μου.

Παράλληλα ο Russell αποκάλυψε πως μέσα στις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, η Mercedes είχε “περισσότερα κέρδη από ό,τι ολόκληρο τον χειμώνα”, αφού αποφάσισε να αλλάξει την κατεύθυνση ανάπτυξης του μονοθεσίου της.

Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για νίκες και για το πρωτάθλημα και σαφώς δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Αλλά έρχονται μεγάλες αλλαγές. Αυτό το Σαββατοκύριακο το μονοθέσιο δεν θα έχει καμία αλλαγή, αφού δεν μπορείς να μεταφέρεις τόσο γρήγορα τις αλλαγές από το εργοστάσιο στη πίστα.

Εν ευθέτω χρόνω θα δούμε κάποιες μεγάλες αλλαγές και ελπίζουμε ότι οι χρόνοι γύρων θα το αντιπροσωπεύουν. Δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτήν τη στιγμή με αυτές τις αλλαγές, αλλά δεν θα αποκαλύψω περισσότερα. Βρίσκουμε περισσότερα κέρδη τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες από ό,τι βρήκαμε ολόκληρο τον χειμώνα, αφού προχωρούσαμε σε λάθος παράθυρο ανάπτυξης. Οπότε σίγουρα οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μέχρι να φτάσουν οι αναβαθμίσεις με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, όχι πριν τον αγώνα στην Ίμολα στις 19-21 Μάϊου, ο Russell αναμένει από τη Mercedes να μάχεται με την Aston Martin και την Ferrari για την τελευταία θέση στο βάθρο πίσω από τις δύο Red Bull.

Αν καταφέρουμε να πάρουμε μια ακόμη 4η θέση ή να παλέψουμε για το βάθρο, πιθανότατα θα ξεπεράσουμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Η Aston θα είναι πολύ δυνατή εδώ. Φαίνεται να είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο στις στροφές μεσαίας ταχύτητας και υπάρχουν πολλές από αυτές εδώ στη Μελβούρνη. Αν μπορέσουμε να παλέψουμε ξανά με την Aston και τη Ferrari, αυτό θα είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο.

Τέλος ο Βρετανός υποστήριξε τις δηλώσεις του CEO της F1, Stefano Domenicali, που πρότεινε την κατάργηση των ελεύθερων δοκιμαστικών επειδή δεν αρέσουν στο κοινό.

Ο Russell πιστεύει πως οι έμπειροι οδηγοί της F1 δεν χρειάζονταν επιπλέον γύρους, επομένως οι οδηγοί των πρωταθλημάτων F2 και F3 θα πρέπει να πάρουν τον επιπλέον χρόνο στη πίστα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ήταν απαραίτητες τρεις ελεύθερες δοκιμές, ο Russell είπε:

Νομίζω ότι όχι είναι η απάντηση. Προφανώς, όσο περισσότερη προπόνηση κάνεις τόσο πιο άνετα θα είσαι με το αυτοκίνητο. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό οι πιλότοι της Formula 1 να έχουν τριπλάσια ποσότητα προπόνησης από αυτή που έχουν οι πιλότοι των πρωταθλημάτων Formula 2 και Formula 3. Θα πρέπει να είναι αυτοί που θα κάνουν περισσότερη προπόνηση. Επίσης επειδή κάνουν λιγότερους αγώνες δεν μπορούν να κάνουν τόσο συχνά τεστ.

Δεν ήμουν υπέρ των αγώνων σπριντ αρχικά, αλλά πλέον μου αρέσουν πραγματικά οι αγώνες σπριντ και η δράση την Παρασκευή είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας και επίσης για τον παράγοντα ψυχαγωγίας.

Την ίδια άποψη με τον Russell, έχει και ο Lando Norris, με τον Max Verstappen να διαφωνεί με τη πλήρη κατάργηση των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ο οδηγός της Red Bull είπε:

Δεν είμαι οπαδός του πόσους αγώνες κάνουμε σήμερα και δεν είμαι οπαδός της αλλαγής ολόκληρου του σχήματος [χωρίς ελεύθερα δοκιμαστικά]. Πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην αλλάξουν ολόκληρο το DNA της Formula 1. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην παίζουν πολύ με αυτό. Ο τρόπος που έβλεπα τη Formula 1 όταν ήμουν νεότερος μου άρεσε πολύ, ανυπομονώ για τον αγώνα της Κυριακής.

Όταν κάνεις τόσους αγώνες όπως κάνουμε εμείς σήμερα, ίσως μπορείς να κόψεις μια περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών, αλλά εκτός από αυτό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξεις πολλά πράγματα.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι να κλείσεις την ψαλίδα απόδοσης μεταξύ των ομάδων και οι διαφορές των ομάδων να είναι μικρές μεταξύ τους. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο συναρπαστικούς αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα