Cruise: Νέα ανάκληση των αυτόνομων robotaxi της, μετά από τρακάρισμα με λεωφορείο

Σχετικά άρθρα

Η Cruise, η robotaxi εταιρεία που ανήκει στη General Motors, ανακοίνωσε την ανάκληση 300 αυτόνομων οχημάτων της, μετά από ένα ατύχημα που συνέβη στις 23 Μαρτίου του 2023, το οποίο χαρακτηρίζει “ανώμαλο”.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα αυτόνομα οχήματά της αμερικάνικης χωρίς να έχει κανέναν επιβάτη ή χειριστή έπεσε στο πίσω μέρος ενός αρθρωτού λεωφορείου της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, καθώς αυτό έφευγε από μια στάση.

Η ανακοίνωση της Cruise αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σε αυτό το περιστατικό, το [σύστημα αυτόνομης οδήγησης] αρχικά αντιλήφθηκε και τα δύο τμήματα του λεωφορείου καθώς αυτό έβγαινε από μια στάση μπροστά από το αυτόνομα όχημα. Καθώς το λεωφορείο προχωρούσε προς τα εμπρός στη λωρίδα κυκλοφορίας του, το πίσω τμήμα του λεωφορείου εμπόδισε το μπροστινό τμήμα. Λίγο αργότερα, το λεωφορείο άρχισε να επιβραδύνει.

Με λίγα λόγια, καθώς το λεωφορείο επιβράδυνε, το όχημα της Cruise, με κωδική ονομασία Souffle, προσδιόρισε εσφαλμένα ότι το λεωφορείο εξακολουθούσε να κινείται προς τα εμπρός. Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν μπορούσε να “δει” το μπροστινό μέρος του λεωφορείου και απλώς περίμενε ότι θα συνέχιζε και ότι θα ακολουθούσε το πίσω τμήμα. Το όχημα άρχισε να φρενάρει πολύ αργά, καθώς κατάλαβε ότι το λεωφορείο δεν κινούνταν και έπεσε πάνω του.

Η Cruise αναφέρει ότι με την ανάκληση έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού που πιστεύει ότι θα αποτρέψει την επανεμφάνιση του ζητήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...